Новини » Автоновини

Новото поколение батерии: по-мощни и по-бързо зареждащи сеAdmin22.04.2019г 

Новото поколение батерии: по-мощни и по-бързо зареждащи се

Батериите са в основата на електромобилността, без тях електрическата кола е само паметник. За да се гарантира снабдяването и развитието на тези малки складове за енергия, големите производители на автомобили разчитат на партньори. Ето защо Daimler AG вече придоби миноритарен дял в американския специалист по батерии Sila Nanotechnologies Inc. (Sila Nano). Daimler очаква следващото поколение батерии да осигурят по-висока производителност, по-бързо зареждане и съответно по-дълъг пробег на електромобилите с едно зареждане.

Сила Нано се смята за водещ разработчик на нови материали за акумулатори, с които ще се надхвърлят възможностите на днешните литиево-йонни технологии. Компанията използва потенциала на силиция за реализиране на мащабируеми батерии с висока енергийна плътност. Според специалистите на Daimler, това предлага нови възможности за електрификация на потребителските устройства, както за електрическите превозни средства, така и извън тях.

"Литиево-йонната технология в момента е най-ефективната налична технология за акумулатори и има голям потенциал за бъдещето, затова очакваме плодотворно сътрудничество", каза Саджад Хан, от поделението EVP за свързаност, автономност, споделено пътуване и електрическа мобилност на Daimler AG. “Батерията е ключов компонент на електрическите превозни средства, а не продукт, който да е на склад, защото е неразделна част от архитектурата на автомобила.”

Интелигентността на батерията се обуславя от една много сложна цялостна система, която определя характеристиките на превозното средство по отношение на производителност, обхват и време за зареждане, обясняват експерти от Daimler. Това я прави неразделна част от изследванията и развитието. "Ние покриваме всички стъпки от фундаменталните изследвания до развитието на сериите", казва Саджад Хан. - “Акцентът е върху непрекъснатото оптимизиране на сегашното поколение литиево-йонни системи, по-нататъшното развитие на клетките, закупени на световния пазар, и изследванията на следващото поколение на така наречените "пост-литиево-йонни системи".
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Extra 10W-40
Gazpromneft Diesel Extra 10W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 947.1лв.
Купи