Затвори
Литол-24Литол-24
Разфасовка: 350 грама
Цена: 2.82лв.

www.maslagaz.com

Новини » Любопитно

Новият Land Rover Defender ще се прави в СловакияAdmin07.05.2019г 

Новият Land Rover Defender ще се прави в Словакия

Марката Land Rover потвърди официално, че наследникът на легендарния модел Land Rover Defender ще се произвежда в новия завод на компанията край град Нитра, Словакия.

Новият Defender ще е вторият модел след Land Rover Discovery, който ще се прави в завода в Нитра. Заводът е с планиран производствен годишен капацитет 150 000 автомобила. Засега няма обявена дата за началото на производството на Defender, който JLR смята да представи официално по-късно през тази година. Това означава, че серийното производство на модела ще стартира през следващата година.

Land Rover представи миналата седмица снимки от тестовете на колата в камуфлажен вариант, включително и на варианта с удължено междуосие. Моделът запазва квадратна форма на дизайна, както на първото поколение, пускането на което беше прекратено през началото на 2016-а след рекордно продължилото му 67-годишно производство.

Новият Defender ще е конкурент на пазара на такива изявени оф-роудъри като Jeep Wrangler, Toyota Land Cruiser и по-евтините версии на Mercedes-Benz G class.

В Land Rover добре знаят, че обновяването на модел като стария Defender не е никак лесно начинание - “Знаем, че представянето на ново продължение на Defender няма да е никак лесно. Всеки дебют на нов автомобил е труден. Но този на наследник на модел-икона поставя изключително високо летвата” - сподели Ралф Шпет, СЕО на JLR.Той обаче смята, че моделът ще е много търсен.

Според шеф-дизанера на Land Rover Гери Мъкгавърн, новият Defender “няма да бъде просто “факсимиле”, което продължава легитимацията на стария модел, а ще е нов Defender за ново поколение”.

JLR aнонсира плановете си за строеж на фабриката в Нитра, когато беше на върха на печалбите си и имаше нужда от повече производствен капацитет. Днес, най-вече заради Брекзит, продажбите намаляха драстично и се освободи доста капацитет. В момента JLR има общ глобален производствен капацитет от 901 000 автомобила годишно, докато продажбите му през миналата година паднаха с 4 процента дo 518 730.

В момента ръководството на JLR работи по сериозен план за спестяване на 2.5милиарда британски лири, след като отбеляза загуба от 3.7 милиарда за първите три тримесечия на фискалната 2018-19-а година./Rover-Defender-ще-се-прави-в-Словакия" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Prioritet 20W-50
Gazpromneft Diesel Prioritet 20W-50
Разфасовка: 205 литра
Цена: 887.4лв.
Купи