Новини » Спорт

Камбуров с убедителна победа във втория кръг от планинския шампионат



Admin07.05.2019г 

Камбуров с убедителна победа във втория кръг от планинския шампионат

Пламен Камбуров спечели втори кръг от българския национален шампионат по планинско изкачване за 2019 г. Той бе най-бърз в надпреварата „Гоце Делчев 2019” в класа си (Категория 3 за автомобили от 3500 до 6500 куб. см) и в генералното подреждане.

„Състезанието премина при тежки метеорологични условия. Успяхме да направим много добри настройки на автомобила, а аз се адаптирах бързо към така създалата се ситуация и завърших първи в надпреварата. Във всеки отделен манш времената се променяха. Причината за това бе, че трасето бе с различно ниво на сцепление, мокро и т.н. Радвам се, че имаше сериозна конкуренция, тъй като в такива условия се демонстрира класата на различните пилоти”, коментира Камбуров.

Пилотът отбеляза специално, че организацията на планинско „Гоце Делчев” бе добра.

Този старт бе втори за Камбуров с Skoda Fabia. Още на Мемориал Валерий Великов в Шумен той заяви, че автомобилът е със сериозен потенциал, но са необходими повече километри, за да подобри резултатите си, което се случи още във втори кръг от първенството. Сега му предстои дискусия с тима и рекламодателите, за да реши с коя кола ще продължи да се състезава.

„Ще вземем решение дали ще продължа да карам с този автомобил или отборът ще прецени дали Mitsubishi-то ще е достатъчно конкурентно”, обясни двукратният шампион на затворен маршрут
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама