Новини » Автоновини

Дискордиа е официалният превозвач на българските отбори в Shell Eco-marathon Европа 2019Admin08.05.2019г 

Дискордиа е официалният превозвач на българските отбори в Shell Eco-marathon Европа 2019

Иновативните екологични автомобили на българските ученици и студенти ще бъдат превозени с камион по стандарт Euro-6

Дискордиа, една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа, е официален превозвач на българските отбори на Shell Eco-marathon Европа 2019. Компанията ще превози шестте иновативни автомобила за финала на единственото по рода си състезание за енергийна ефективност, който ще се проведе в началото на юли в Лондон, Великобритания. Благодарение на богатия си автопарк от над 600 камиона, оборудвани с най-съвременните изисквания за екологичност и безопасност на движението, Дискордиа ще осигури сигурно пътуване на българските автомобили, участващи в Shell Eco-marathon Европа 2019.

„Като социално отговорна компания в Дискордиа се стремим да извършваме всяка наша дейност с минимален отпечатък върху природата. Затова свидетелства и големият ни и единствен в страната автопарк от изцяло високотехнологични камиони по стандарт Euro-6, които отделят минимално количество вредни емисии в атмосферата. Shell Eco-marathon е чудесна инициатива, която ни помага да видим бъдещето на транспорта. Радваме се, че имаме възможност да подкрепим този проект за поредна година и вярвам, че благодарение на инициативата ще стимулираме развитието на автомобилния сектор в екологична и щадяща околната среда посока. Пожелавам успех на българските отбори на Shell Eco-marathon 2019“, коментира Христо Христов, изпълнителен директор на Дискордиа.

„Благодаря на Дискордиа, че за трета поредна година подкрепят българските участници в състезанието за енергийна ефективност в транспорта Shell Eco-marathon Eвропа. Благодарение на този мащабен проект на Shell обществото има възможността да се информира за предимствата, които носи използването на алтернативна енергия в мобилността, и за бъдещето на интелигентния транспорт“, каза Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

През 2019 г. България ще бъде представена на финалите на Shell Eco-marathon от шест отбора. В глобалната надпревара за ученици и студенти, които имат страст към разработването на иновативни решения за мобилност, участват три отбора в категория „Градски тип“ – на Техническите университети в София и Варна, както и отбор HydRU от Русенския университет „Ангел Кънчев“. В категория „Прототипи“ също се включват три български екипа – отбор „Автомобилист“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“, а също и двата ученически отбора на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н.Й. Вапцаров“ – гр. Чепеларе, и на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – гр. Бургас. Всички екологични автомобили ще бъдат представени на специално събитие в София.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft ATF DX III
Gazpromneft ATF DX III
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1322.4лв.
Купи