Новини » Спорт

Димитър Илиев и Петър Стойчев спечелиха Рали България 2019Admin13.05.2019г 

Димитър Илиев и Петър Стойчев спечелиха Рали България 2019

След изключително оспорвана битка през двата състезателни дни, Димитър Илиев и дебютиращият му в състезателна обстановка навигатор и световен шампион по плуване Петър Стойчев, записаха победа в юбилейното 50-то издание на Рали България.

Илиев и Стойчев приключиха състезателните отсечки с общо време от 1 час и 23 минути и 44.3 секунди, изпреварвайки с 10.1 секунди тандемът Мирослав Ангелов и Недялко Сивов, като и двата екипижа използваха изключително успешната през последните няколко години SKODA Fabia R5.

На същата кола успешно заложи и третият в генералното класиране Дан Гиртофан с навигатор Тудор Марза, които финишираха на 2 минути и 7.6 секунди след Илиев и Стойчев.

В Топ 10 на класирането на Рали България се класираха също така Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Lancer, Андрей Гиртофан и Дору Врая със Subaru Impreza, Герго Дудас и Кристиан Шабо с Peugeot 208, Станислав Владимиров и ЧАвдар Събев с Opel Astra, Антон Титов и Динко Георгиев със Citroen RS3 R3, Денис Станчовски и Младен Карчв с Peugeot 208 и Тихомир Стратиев и Здравко Попов с Ford Fiesta.

На крачка от челната десятка остана и единственият дамски екипаж в Рали България- Диана Стоянова с навигатор Иванела Иванова, с Honda Civic./Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

МГЕ-46В
МГЕ-46В
Разфасовка: 20 литра
Цена: 73.92лв.
Купи