Новини » Автоновини

Нов завод за автомобилни части е открит в Пазарджик



Admin20.05.2019г 

Нов завод за автомобилни части е открит в Пазарджик

Министър-председателят Бойко Борисов откри в Пазарджик завод за производство на автомобилни части на германската фирма Kostal. Новите производствени площи са 13 000 кв. м.. „Дълги години се говореше за ниска квалификация и ниско обучение - факт е, че се откриват нови заводи - в Кърджали, Русе, Шумен. Така, че благодаря на работниците за техния труд. Когато цифрите и фактите говорят - по-добре да замълчат нашите опоненти“, каза министър-председателят.

В новия завод ще бъдат разкрити нови 1200 работни места, като амбицията на инвеститора е до 2020 г. във всички производствени бази в Пазарджик броят на служителите да достигне 4000.

“В момента машиностроенето дава 25-30% от БВП – всичко това се качва на тирове и влакове, и затова трафиците в градовете стават убийствени. Затова паралелно с развитието на заводите трябва да им подготвим инфраструктурата, за да не колабират транспортните планове на градовете”, допълни премиерът.

На церемонията присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, президентът /2012 - 2017/ Росен Плевнелиев, кметът на Пазарджик Тодор Попов и ръководството на фирмата.


Източник: Economynews.BG




Коментари

Добави коментар

Реклама