Новини » Автоновини

Официални снимки на елвана Mercedes EQV



Admin23.05.2019г 

Официални снимки на елвана Mercedes EQV

Първият електрически ван в пазарния премиум сегмент - Mercedes-Benz Concept EQV е почти готов за серийно производство и неотдавна беше изпитан на публични пътища.

Елванът Mercedes-Benz Concept EQV, беше показан за пръв път на автосалона в Женева тази година, а част от пътните му изпитания в нормален трафик бяха проведени на територията на Барселона. Това се прави нарочно, защото още през септември машината трябва да се покаже в сериен вариант на автосалона във Франкфурт.

Mercedes-Benz Concept EQV ще е първия в света серийно произвеждано електрическо MPV в премиум сегмента. Външните отлики от стандартния V-Class са във фаровете и радиатолната решетка, украсена със светодиоди. Интересно изглежда и предната броня с въздухозаборник, изпълнен в стила на радиаторната решетка на автомобила.

Главните разлики са под капака. Там вместо стандартния дизел е разположен електромотор с мощност 201 к.с., който позволява на вана да развива максимална скорост от 160 км/ч. Моторът се захранва с енергия от литиево-йонен акумулатор с капацитет от 100 кВтч., разположен под пода. Пробегът с едно зареждане на автомобила достига 400 км. Акумулаторите могат да се зареждат и бързо за 15 минути, което осигурява пробег от 100 км.
Източник:Mercedes-EQV" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама