Новини » Еко-ауто

SEAT поставя началото на електрическата си офанзива с Mii ElectricAdmin04.06.2019г 

SEAT поставя началото на електрическата си офанзива с Mii Electric

Испанският производител SEAT обяви, че компанията поставя начало на електрическата си офанзива с първата си изцяло електрическа масова кола Mii Electric.

Електромобилът ще бъде представен в Осло по време на пилотното издание на тематичната обиколка SEAT on Tour, като ще си прави компания с най-новото от продуктовите гами на SEAT и CUPRA, в това число CUPRA Formentor и футуристичната концептуална разработка el-Born. Обиколката ще започне в Осло, след което ще премине през Ливърпул, Париж и Милано.

От SEAT споделят, че Mii Electric ще бъде лансиран на европейския пазар до края на тази година и ще се превърне в един от най-достъпните електрически автомобили на пазара. Предварителните продажби на електромобила се очаква да започнат през септември.

SEAT el-Born е оборудван с високотехнологична система за автономно управление и свързаност, специалната му батерия може да бъде презаредена до 80% за 47 минути, а свободният му пробег е до 420 километра. Серийната версия на колата е разработена в Барселона, а производството й ще се извършва в Германия от следващата година, като испанската марка ще стане втората в портфолиото на VW Group, която ще лансира на пазара изцяло електрически автомобил, използващ MEB платформата.

CUPRA Formentor е първата кола на марката, разработена изцяло за нея, като интегрира най-новите технологии, за да предложи уникално изживяване от управлението, в комбинация с динамична зареждаема (plug-in) задвижваща система.

С впечатляващ луксозен, но и спортен интериор и двуцветно изпълнение на екстериор, задвижващата система на CUPRA Formentor е с мощност от 245 конски сили, предавателната кутия е роботизирана, а в чист електрически режим хибридът може да измине до 50 километра./Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама