Новини » Еко-ауто

BMW и Jaguar заедно ще създават ново поколение електрически автомобили



Admin07.06.2019г 

BMW и Jaguar заедно ще създават ново поколение електрически автомобили

Немският автомобилен гигант BMW и британския Jaguar Land Rover се обединяват, за да разработят електрически двигатели, трансмисии и електроника от ново поколение.

И двете компании се борят да запазят маржовете на печалбата си на фона на намаляващите продажби на автомобили, по-високите разходи, както и необходимостта от инвестиции в бъдещи технологии (двигателите на ток и хибридите настъпват).

И двете компании споделят една и съща стратегическа визия за екологично чисти и ориентирани към бъдещето електрически технологии за задвижване.

Електрическият двигател от 5-то поколение на BMW ще бъде сърцето на проекта.

Разбира се, като всяко обединение основната цел не само създаването на иновация, но и сериозното спестяване на производствени разходи чрез съвместни изследвания, планиране на производството, както и за закупуването на компоненти за новото поколение електрически автомобили.

Клаус Фрьолих, член на Управителния съвет на BMW AG, Development , споделя:

"Автомобилната индустрия претърпява рязка трансформация. В сътрудничеството ние виждаме ключ към успеха в областта на електрифицирането на автомобилите. Чрез Jaguar Land Rover, ние намерихме партньор, чиито изисквания за бъдещото поколение електрически задвижващи устройства съответстват на нашите. Заедно имаме възможността да се погрижим по-ефективно за нуждите на клиентите, като съкратим времето за разработка и по-бързо достигнем до пазара превозните средства и най-съвременните технологии."

Сътрудничеството BMWJaguar последва и други подобни партньорства за развитие и връзки между производителите, които се надяват по този начин да споделят ресурси, технически умения и разходи. Например, Volkswagen и Ford Motor Co. започнаха да работят заедно по изграждането на товарни микробуси за търговска дейност.

По подобен начин BMW и Toyota се обединиха, за да изградят новата Supra, като начин за намаляване наполовина на разходите за научноизследователска и развойна дейност.

BMW и Jaguar са си договорили справедлив дял на партньорството си чрез специално споразумение с Daimler през 2018 година обединяващо услугите за градска мобилност в единно холдингово дружество с 50% дял.

Двете компании планират да инвестират 1,1 милиарда долара за насърчаване на тези услуги за градска мобилност през следващите години.

Според BMW, инженерите на двете компании ще се установят в Германия, където ще проучат и разработят начини за подобряване на електрическия двигател от 5-то поколение на BMW . Неговата разработка представлява електромотор, трансмисия и електроника в едно цяло, което представлява новата „Gen 5″ технология на „eDrive“.

С нетърпение очакваме да видим какво ще родят тези два технологични гиганти.

източници: Techcrunch и lifehack.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама