Новини » Автоновини

Внимавайте с паркирането в събота в Германия



Admin12.06.2019г 

Внимавайте с паркирането в събота в Германия

Софийската община се е повлияла от “челен” германски опит в разбирането за неработен ден в посока на платеното и свободно паркиране. Оказва се че там също освен през седмицата, съществуват и забрани за паркиране в определени часове на почивните дни и по-специално в събота. Немската компания за директно застраховане R + V24 е попитало тамошните водачи какво знаят по въпроса и 48% от тях казват- “Не, за събота забраната за паркиране не се прилага!”.

„По закон всеки ден е работен ден, който не е неделя или официален празник, така че ако табелите обявят или забранят паркирането на платени работни дни, това важи и за съботите“, обяснява Анка Йост, автомобилен експерт в R + V24 пряко застраховане.

Често паркирането е забранено през делничните дни в определени зони и в определени моменти чрез малки добавки към знаците за паркиране, така че камионите да могат временно да спират и доставят стоки. Че дори съботите са засегнати от такива забрани за паркиране, много шофьори не знаят.

"Повечето от тях работят от понеделник до петък, така че много от тях автоматично приемат, че събота не е работен ден," казва Анка Йост. "Но в работни дни, всички календарни дни, които не са неделни или официални празници, се броят."

Така че, ако паркирате колата си, когато паркирането е забранено в делнични дни или е ограничено, трябва да очаквате глоба. Тя варира в зависимост от случая между 15 и 70 евро. Същото се отнася и за платените паркинг зони.

Рецептата за предпазване от подобни изненади е лесна - просто гледайте внимателно знаците, а не къде има свободно място за пракиране за да се мушнете.../Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама