Новини » Любопитно

LEXUSпразнува своята 30-та годишнина на CHANTILLY ARTS & ELEGANCE RICHARD MILLE 2019Admin17.06.2019г 

LEXUSпразнува своята 30-та годишнина на CHANTILLY ARTS & ELEGANCE RICHARD MILLE 2019

- Финал на конкурса UX Art Car на петото издание на световноизвестния Chantilly Arts & Elegance Richard Mille на 30 юни, отбелязващ 30-тата годишнина на Lexus; 

- Гостите на Chantilly ще изберат победителя от четири разработки, представени от европейски автори на модерно изкуство; 

- Концептуалният модел Lexus LC кабриолет ще бъде представен по време на Concours d’Élégance; 

- Презентацията на Lexus включва новия, усъвършенстван SUV RX с европейската му премиера. 


На 30 юни Lexus ще отбележи 30-та годишнина от рождението си като луксозна автомобилна марка със специални представяния по време на Chantilly Arts & Elegance Richard Mille, едно от водещите европейски събития свързани с автомобили, изкуство и лайфстайл. 


Дейностите ще включат завършека на конкурса Lexus UX Art Car, представянето на новия концептуален модел LC кабриолет и европейската премиера на новия SUV RX.
Lexus е официален партньор на петото издание на събитието, което се провежда във формалните владения на известното Château de Chantilly във Франция, на 50 км северно от Париж. Събитието е световно признато като историческа и елегантна витрина на най-стилните класически, модерни и концептуални автомобили. Мястото е известно и с конкурса за най- добрите, парад на „Най-красивите автомобили в света”, аукцион и много други събития и забавления, създадени за да отбележат “art de vivre à la Française” – квинтесенцията на френския начин на живот. Като събитие, посветено на стила, лукса и майсторската изработка, то е подходящото място където да се проведат празненствата за годишнината на Lexus.

Хилядите посетители на Шантили сами по себе си ще бъдат жури за излъчване на победителя в конкурса Lexus UX Art Car. Ще бъдат показани четири уникални екземпляра на новия компактен кросоувър на Lexus, всеки служещ като триизмерно платно за творците, които да представят идеите и емоциите си вдъхновени от автомобила и неговия дизайн – както отвън, така и отвътре. Конкурсът е още един пример за това как Lexus отива отвъд автомобилния свят за да се превърне в луксозна марка, която изследва нови идеи в стила на живот, дизайна и креативността.

Домакините от Lexus ще приемат гостите, ще представят арт автомобилите и ще ги поканят да гласуват за своя фаворит. Победителят ще бъде обявен в края на следобеда от известния френски журналист и телевизионен презентатор Дени Броняр.

Творците, чийто работи са избрани за финала, са Ана Солер Баеня и Антонито и Манолин от Испания, колектива Leitmotiv от Франция и Рене Турек от Германия. Пълни подробности за тях и творбите им можете да откриете по-долу.

КОНЦЕПТУАЛНИЯТ МОДЕЛ LEXUS LC КАБРИОЛЕТ
Концептуалният модел Lexus LC кабриолет направи своя световен дебют на Автомобилното изложение в Детройт през 2019 г., представен като студия на новата открита версия на флагмана LC. Концептуалният автомобил е създаден на базата на темата на „безупречната красота“ във всеки детайл, от извивката на предното стъкло до източените контури на задната част. Той ще вземе участие в Concours d’Élégance в Шантили.

ЕВРОПЕЙСКА ПРЕМИЕРА НА НОВИЯ RX
Chantilly Arts & Elegance Richard Mille ще бъде домакин и на европейската премиера на новия, усъвършенстван луксозен SUV Lexus RX. Промените по него включват дизайна на външността, ходовата част и окачването, в името на повишеното качеството на поведението, както и на прецизността и реакцията на кормилното управление. RX е първият в света модел, оборудван с технологията за Адаптивни управление на дългите светлини LED BladeScan. RX ще бъде показан заедно със седана ES, динамичното купе RC F Track Edition и известния и рядък суперавтомобил Lexus LFA.

КОНКУРСЪТ LEXUS UX ART CAR – МЯСТО НА ТВОРЦИ И ТВОРБИ

Bluz, от Ана Солер Баеня - В Bluz, невидимото става видимо; светлината придобива форма и може да бъде докосната. Външните повърхности на UX са покрити с вектори във формата на светлинни пръти, позиционирани така че да подчертават контурите на автомобилния дизайн. Те са с флуоресцентни краища, активирани със статични черни светлини. Сини лазери са вградени в черните секции, създавайки визуален ефект на безкрайно издигане от надлъжните стилистични линии на автомобила. Интериорът е изпълнен с топла светлина и кристални сфери, които наподобяват прозрачни мехури от кислород. Усещането е сякаш творецът не е въздействал върху повърхността на UX, а върху неговата аура. Работата на Ана Солер Баеня включва огромни инсталации, превземащи изложбеното пространство: купести облаци, молекулни вериги, плаващи обекти и летящи елементи, творби в които зрителят се превръща в главен герой.
Gyorin Kozane (Броня от люспи), от Антонито и Манолин (Antoñito and Manolín)

Gyorin Kozane – Броня от люспи – е органична мрежа от сини и червени люспи, наподобяващи кожата на риба – мотив, който често се използва в японското изкуство и култура. Мрежата има триизмерна структура, изградена от био епоксиден материал, насложен върху каросерията на UX като двуизмерно покривало. Неговата двойнственост и контрастиращите качества се сближават в духа, приложен от дизайнерите на UX и базиран на “енгава“, архитектурна концепция, при която границите между екстериора и интериора се свързват в естествена цялост при автомобила.

Антонито и Манолин (Antoñito and Manolín) – Трини Саламанка и Пабло Парага – са самоуки творци, които създават експериментални мебели използвайки тотемични, геометрични форми с видима простота. Техните столове, скринове и скулптури изразяват прецизен брутализъм, изобразявайки света в неговото многообразие от цветове и материали.

Leitmotiv UX Art Car от Leitmotiv
Leitmotiv ще работят на място в Шантили, за да трансформира UX в скулптурна арт инсталация. Всеки творец ще използва част от автомобила за да изрази своите професионални умения и способности да интерпретира, придавайки на UX множество различни фасети и многообразие от идентичности, от илюстративни и мечтателни, до абстрактни и спонтанни.
Leitmotiv е колектив от трима френски артиста: Keim, Wozdat и Ygrek. Всички те завършват приложни изкуства и са представители на градската живопис. Техните възможности се съчетават, осигурявайки на работата им визуална енергия.

Пътят на самурая, от Рене Турек (René Turrek)
В Пътят на самурая Рене Турек боядисва, с помощта на спрей, страната на пътника до водача на UX с къси линии в различни цветове и дълбочина, за да символизира силата и модерните технологии на марката Lexus. Използвайки неонови сенки, той създава специални ефекти, които се променят, когато автомобилът се гледа на дневна или на ултравиолетова светлина. Страната на водача е обрисувана с линии, които пресъздават линията на самурайски меч, положени върху сива повърхност. Тя реагира на слънчева светлина или на светкавицата на фотоапарат за да се превърне в блестящо сребристобяло. Турек е роден в Германия, графити артист, дизайнер и пионер, създал нови технологии за боядисване, покрития и специални ефекти. Това е вторият арт автомобил на Lexus, върху който той работи, след като преди това превръща един SUV NX в творба на Lexus Forum в Оснабрюк през 2015 г.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft ATF DX II
Gazpromneft ATF DX II
Разфасовка: 4 литра
Цена: 25.18лв.
Купи