Новини » Автоновини

Колите на Toyota сами ще гасят мотора си и ще поставят лоста на автоматика на “Р”



Admin18.06.2019г 

Колите на Toyota сами ще гасят мотора си и ще поставят лоста на автоматика на “Р”

Toyota заяви две нови функции за безопасност, които ще бъдат много полезни на разсеяните водачи. С тях ще се оборудват всички нови модели на компанията. Става дума за това, че колата сама ще си гаси двигателя и ще поставя лоста на автоматика в положение “паркинг”.

Първата функция за безопасност се нарича Auto Shut Off и ще изключва автоматично двигателя след определен период от време. Системата ще спестява гориво и в случай на паркиране в гараж ще предотврати опасността от натрупване на изгорели газове и евентуално отравяне.

Освен възможността за автоматично загасяване на мотора, системата ще може да изпрати съобщение на собственика на колата през специално приложение за смартфон, като чрез него ще може също да се задава максимално време за работа на мотора на празен ход.

Втората функция се нарича Automatic Park и ще се използва при автомобили, снабдени с електронна паркинг спирачка. Автоматичното превключване на лоста на предавките ще става, когато водачът излезе от колата без да го премести в режим “Р”. Предвиден е още звуков и визуален сигнал за предупреждаване, ако лостът не е в положение за паркиране.

Внедряването на новите системи е част от стратегията за “постоянно усъвършенстване” на компанията. Естествено, собствениците не бива да разчитат изцяло и само на различните подобни системи, но определено тези две нови функции ще са полезни на бъдещите собственици на моделите на Toyota.
Източник:Toyota-сами-ще-гасят-мотора-си-и-ще-поставят-лоста-на-автоматика-на-Р-" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама