Новини » Автоновини

Всичко за ... Новото PEUGEOT 2008



Admin19.06.2019г 

Всичко за ... Новото PEUGEOT 2008

НОВИЯТ SUV PEUGEOT 2008 : SUV ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ

За всички онези, които са готови да дадат нов смисъл на автомобилния свят PEUGEOT представя новия SUV 2008.

Като поддръжник на визията на PEUGEOT за едно вълнуващо бъдеще, той е модерна интерпретация на инстинктивното изживяване зад волана.

Истински SUV, той изненадва с мощен и отличителен стил.

Свръхтехнологичен, автомобилът използва новото поколение на обгръщащия PEUGEOT i- Cockpit® 3D, с оборудване и системи в помощ на водача, проектирани според най-доброто ноу-хау, което PEUGEOT може да предложи.

Мултиенергиен, той предлага свобода на избор между 3 типа двигатели: електрически, бензинов и дизелов – всички предлагащи стимулиращи и силни усещания.



Светът се променя. Нови предизвикателства търсят нови отговори в целия автомобилен бранш. Със своята 208-годишна история PEUGEOT спокойно следва целите си в ерата на енергийния преход.
Нашата вълнуваща визия за бъдещето се затвърждава от новия SUV PEUGEOT 2008. Той показва, че технологиите и удоволствието вървят ръка за ръка, и че един автомобил има силата да удивлява. Той превръща пътуването в пътешествие и предлага на всеки мобилността, от която се нуждае.
Новият PEUGEOT 2008 се позиционира в сърцето на компактния SUV сегмент. Той е отражение на това, което носи успеха на PEUGEOT днес: утвърждаване чрез дизайна и разграничаване чрез иновациите и технологиите.

ЕКЗАЛТИРАЩИЯТ SUV

С мощен и отличителен стил, новият 2008 PEUGEOT SUV е обект на желание. Той постига амбицията да отгърне нова забележителна страница в историята на SUV автомобилите на PEUGEOT и е напълно в съвременната стилистика на марката, като същевременно разкрива своя собствена индивидуалност.

Балансираните линии и общите пропорции са на SUV модел с вертикално предно стъкло, което прави предния капак по-хоризонтален и създава силна каросерия. Автомобилът е идеално балансиран, силен и уверен.

Със задължителните елементи и със своя собствена идентичност, предната част съдържа гордо разположена, вертикална решетка (в цвета на каросерията при електрическите версии), оформен преден капак и LED дневни светлини, които избледняват под предните фарове, за да се появят отново отдолу.
Дръзкият профил веднага улавя погледа с различни триъгълни линии. Резултатът е жизнен, отсечен стил, представляващ истински технологичен подвиг във формоването на елементите: никога страничната част на автомобила не е притежавала толкова обем! Тези линии свършват при задната врата и постигат обща хомогенност.

Стилът е солиден, още повече с големите колела (690 mm), които идеално изпълват арките. 18-инчовите джанти имат добавени вложки, които носят две предимства: по-лесна персонализация и значително намаляване на масата: 4 кг за всички колела.

Видимо по-високо качество и елегантност показват черната облицовка на тавана в два тона Black Diamond и ситопечатаната C-колона при версиите GT Line и GT.

Атлетична, с висока средна линия, задната част съдържа светлини, свързани от черна лента и двоен ауспух при двигателите PureTech 130 или 155 к.с. и BlueHDi 130 к.с.

Изразителна както винаги, светлинната идентификация с 3 LED следи от „нокти“ присъства отново. Независимо дали през деня или през нощта, ще я видите в задната част на всички версии и на предните фарове на версиите от високите нива на оборудване. В зависимост от пазара предните фарове използват LED технология при всички нива на оборудване.

Освен обичайните цветове се предлагат впечатляващи и отличителни екстериорни нюанси, за да добавят още повече цвят към стила:

•Elixir Red, с оцветен лак, за да подчертае дълбочината и цвета на нюанса,

•Vertigo Blue, три слоя за супер ярко покритие,

•Fusion Orange, нов цвят металик, ексклузивен за новия SUV PEUGEOT 2008.

Никаква монотонност! Цветовете и материалите са внимателно подбрани, умело комбинирайки благородни материали и оригинални нюанси.

•изящната дискретна декорация на бордното табло в цвят Orange (при Active) или Blue (при Allure),

•техническа усъвършенстваност и свежест присъстват във версията Allure с модерна светлосиня тапицерия „Urbanoïd“,

•динамичните версии GT Line предлагат по-тъмна среда, подчертана от цветаAdamite,

•изискани и търсени, версиите GT/e-2008 GT комбинират Alcantara®, кожа и тексил. В цвят Adamite с декоративни шевове в цвят Black onyx при GT версиите, тапицерията от Alcantara® е в зелено и синьо с ексклузивни шевове Greval Grey® при версиите PEUGEOT e-2008 GT.

Уютният интериор е украсен при версиите GT Line и GT с ярки декорации в 8 цвята, които могат да бъдат избирани от сензорния екран.

УСИЛЕНО УСЕЩАНЕ
Интуитивна гъвкавост и контролиран комфорт


Свободното пространство при задните седалки (нов рекорд за новата CMP платформа) дава повече простор в новия PEUGEOT 2008. Дължината от 4,30 м и междуосието от 2,60 м му дават удобен обем на багажника от 434 л (VDA V210), без значение от двигателя, включително при 100% електрическата версия! Модулността е осигурена от пода с две позиции (според версиите), който осигурява практически равна основа, когато се сгъне задната седалка.
С разнообразие от нови места за съхранение на вещи, ще можете да държите под ръка всичко, от което се нуждаете. В допълнение към традиционните отделения във вратите и жабката, има щедро пространство за съхранение на вещи под централния подлакътник и още едно пред лоста за предавките. По-дискретно пространство е разположено на дъното на централната конзола. Там се намира и много удобната зона за индукционно зареждане с капак, който в отворено положение интелигентно придържа смартфон.
Пътниците ще се радват и на купе, изпълнено със слънчева светлина, благодарение на опционалния панорамен покрив, предлагащ широк панорамен отвор. Отварянето му навън запазва пространството за хората отзад.

Още по-технологичен: новият PEUGEOT i-Cockpit® 3D


PEUGEOT i-Cockpit® продължава да се базира на същите основни принципи и предлага безупречна ергономичност за събуждане на всички сетива:

•компактен волан за по-добро управление,

•голям HD сензорен екран,

•и сега иновативно 3D бордно табло на нивото на очите,

Любим на нашите клиенти и присъстващ в 5 милиона автомобила PEUGEOT по света, той е изцяло нова интерпретация, която сега оборудва PEUGEOT 2008 SUV.
Информацията е позиционирана в полезрението на водача. Според версията инструменталният клъстер на PEUGEOT i-Cockpit® 3D я прожектира като холограма. Индикациите са динамични и анимирани: те се приближават към очите в зависимост от степента на значение или спешност и така увеличават реактивността с около половин секунда. Представен с новия PEUGEOT 208, PEUGEOT i-Cockpit® 3D е истинска иновация, за първи път в сегмента. Той подобрява шофирането във всяко отношение: нивото на ефективност, четимост и безопасност е по-високо от всякога.
Сензорният екран може да бъде 10 инча според версията и се контролира чрез сензорни бутони разположени до лостчетата за превключване.
Прецизността и благородство изобилстват на борда. Освен за зрението, е положена изключителна грижа и за осезанието, с употребата на изтънчени и приятни материали като Alcantara® или кожа Nappa®. Панелите на вратите и вложките на бордното табло имат „карбонов“ вид, докато управлението на скоростната кутия EAT8 е 100% електрическо ("shift and park by wire"), позволяващо лесна и интуитивна работа. То е допълнено от лостчета на волана, за да може водачът да поема контрол бързо, когато е необходимо.


Модерен, свързан и технологичен

Изключително рядкост в този сегмент, оборудването и системите в помощ на водача са заимствани от по-луксозни сегменти и са най-високото ниво експертен опит на PEUGEOT. Това е впечатляващ технологичен арсенал, включващ:
•Пакет Drive Assist, който прокарва пътя към полуавтономното шофиране. Той комбинира:

•Системата за предотвратяване на напускането на лентата, свързана с Позициониране в лентата, което прави възможно да изберете своята позиция на пътното платно,

•Адаптивен автопилот с функция Stop & Go с автоматичната скоростна кутия EAT8,

•Помощ при паркиране Park Assist, която автоматично управлява волана при влизане и излизане от паркомясто, само с 60 см разстояние между паркираните автомобили,

•Най-новото поколение автоматично аварийно спиране, което също отчита пешеходци и колоездачи, през деня и нощта при скорости от 5 км/ч до 140 км/ч),

•Активно предупреждение при неволно пресичане на маркировката (или банкетите),

•Предупреждение за бдителност на водача, препоръчващо почивка, ако е необходимо,

•Автоматично включване на дълги светлини за още по-голямо фокусиране върху пътя,

•Разширено разпознаване на пътните знаци (еднопосочна улица, стоп) с препоръки за ограничение на скоростта,

•Следене на мъртвата зона,

•Електрическа паркинг спирачка.

Като копилоти в ежедневието, смартфоните също ще присъстват в новия 2008. Тяхната информация ще бъде интегрирана в централния екран, благодарение на MirrorScreen съвместимост, включваща протоколите за свързаност MirrorLink™, Apple CarPlay™ и Android Auto™.

Освен зоната за индукционно зареждане, са налични до 4 USB порта според версията (два отпред, включително USB-C и два отзад).

Маршрутите ще бъдат оптимизирани със свързана 3D навигация TomTom® Traffic, която дава състоянието на трафика в реално време и преизчислява маршрутите автоматично. Водачът ще бъде информиран също за рискови зони, близки интересни места и има ревизирано гласово управление.

И най-големите меломани ще бъдат доволни. Разработена съвместно с френските специалисти по висококачествени аудиосистеми FOCAL®, hi-fi аудиосистемата на новия SUV PEUGEOT 2008 е резултат от работа над 3 години. Вече присъстващо в hi-fi версиите на PEUGEOT 3008, 5008 и 508, това първокласно оборудване сега е налично с новия SUV PEUGEOT 2008. В допълнение към оптималното акустично разпределение 10-те високоговорителя използват технологии, обикновено запазени за патентованите инсталации на FOCAL®: 4 алуминиеви туитъра с обърнат купол, четири тонколони Polyglass с размер 165 мм, 1 централен високоговорител Polyglass и субуфер с тройна намотка „Power-FlowerTM“. Те са свързани с 12-канален 515-ватов усилвател, осигуряващ детайлна и динамична музикална среда.

ВЪЛНУВАЩ ИЗБОР

Базиран на новата ефективна модулна платформа CMP (Common Modular Platform), новият SUV PEUGEOT 2008 е мултиенергиен автомобил. Той предлага свободата на избор на типа задвижване според нуждите и начина на използване: 100% електрически, бензинов или дизелов.

За шофиране по собствен избор той предлага селектор за режима на шофиране според версията: „Eco“, „Normal“ и „Sport“.

За още по-далечни пътувания опционалният Grip Control ще бъде свързан с функцията Помощ при движение по наклон (HADC), за да контролира идеално и безопасно автомобила и неговата траектория по стръмни склонове.

Икономичността беше основата в разработването и всички двигатели получават управляеми отвори за входящ въздух, джанти с насочен въздушен поток и дори аеродинамична долна част на каросерията – всичко с цел контролиран въздушен поток и съответно оптимизиран коефициент на въздушно съпротивление.

Гамата е налична с 4 нива на оборудване: Active, Allure, GT Line и GT, всички със 100% електрическа, бензинова или дизелова версия.

Луксозните версии GT Line и GT притежават характерни стилистични елементи:

•full LED предни фарове със светлинен подпис с трите черти под формата на нокти,

•18-инчови алуминиеви джанти с вложки, с ефект „диамант“,

•интериор с прецизно внимание към детайлите: черна тапицерия, шевове в цвят Adamite, осветление според настроението, динамични седалки, алуминиеви педали.

Лично аз бях запленен и изненадан от динамичния външен вид и усещане на нашия нов SUV PEUGEOT 2008. Той е просто екзалтиращ!
Това е невероятно усещане за свобода и изживяване зад волана в стил PEUGEOT. Той кореспондира с нашата вълнуваща визия за бъдещето.
Бензинов, дизелов или 100% електрически, от вас зависи да изберете своето „щастие“ според своите нужди!
Новият SUV PEUGEOT 2008 ви придружава всеки ден с изобилие от технологии и набор от услуги, които улесняват живота ви.
Оценете го и преди всичко му се насладете!

Жан-Филип ИМПАРАТО, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР ЗА МАРКАТА PEUGEOT



Вълнуващо, изцяло електрическо удоволствие от шофирането

Тъй като електрическото може да е магическо, този първи електрически SUV PEUGEOT прави възможно постигането на един нов свят на усещания. Със 100% електрическо задвижване водачът ще се наслади на самоуверени възможности в пълна тишина на работа и без вибрации. Това удоволствие е придружено от свободата на придвижване в градските центрове и дори в зелените зони с ограничен трафик.

Двигателят с мощност 100 kW (136 к.с.) и незабавно постигане на въртящ момент от 260 Нм осигурява лесно ежедневие във всички ситуации. Батерията с висок капацитет от 50kWh осигурява пробег до 310 км съгласно новия стандарт WLTP. Тази батерия има гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя заряден капацитет.
Извеждането на енергийния поток на централния дисплей както и на PEUGEOT i-Cockpit® 3D инструменталния панел е дидактично и прави лесно и интуитивно разбирането как работи веригата на задвижването.

Има два интуитивни режима за възстановяване на енергията по време на спиране. Достъпът до тях се осъществява от лоста за смяна на предавките:

•Drive ("D"), възстановяването е стандартно, за шофиране подобно на бензинов или дизелов автомобил

•Brake ("B"), възстановяването позволява намаляване на скоростта директно от педала на газта

Батериите са оптимално разположени в пода, което гарантира, че изборът на електрическа версия няма да повлияе на показателите на новия SUV PEUGEOT 2008. Това позволява същото пространство на интериора и обем на багажника като при версиите с двигатели с вътрешно горене.
Превърнало се в емблема на PEUGEOT, динамичното поведение на новия SUV PEUGEOT e-2008 бе обект на особено внимание и осигурява удоволствие на пътя и зад волана, сравнимо с това при бензиновите и дизеловите версии. Задвижващите оси са адаптирани и разпределението на теглото е оптимално.
Времето на зареждане зависи от наличната мощност:
•16 часа за пълно зареждане от контакт Legrand® Green Up™ с предоставения заряден кабел,
•между 5:15 часа и 8 часа за пълно зареждане с WallBox (трифазна 11 kW или еднофазна 7,4 kW)
•30 минути за възстановяване на 80% от батерията със 100 kW обществени зарядни станции; температурната регулация на батерията прави възможно използването на такива зарядни станции.
•Програмируемото отложено зареждане е налично от навигационния екран или от вашия смартфон с приложението MyPeugeot®. Това ви позволява да започвате и да спирате зареждането по всяко време, както и да проверявате статуса на заряда дистанционно.
•За най-високо ниво на температурен комфорт е разработено специално оборудване:
•5 kW нагряващ резистор, осигуряван от задвижващата батерия, който осигурява отопление на купето,
•термопомпа и автоматично регулиране на температурата в купето за гарантиране на ниво на комфорт, еквивалентно на това във версиите с двигатели с вътрешно горене. Системата е подходяща за оптимизирана консумация на енергия,
•приятно подгрети седалки (според версията),
•предварителна климатизация, програмируема от сензорния екран или дистанционно с приложението за смартфон MyPeugeot®, за затопляне на купето преди потегляне.

Новият SUV PEUGEOT e-2008 притежава завладяващи детайли, които подчертават електрическия му характер:
•искрящ двуцветен Лъв, чиито отражения се променят между зелено и синьо в зависимост от зрителния ъгъл,
•специфичен монограм „e“ на предните калници и на задната врата,
•елегантна предна решетка в цвета на каросерията,
•ексклузивна тапицерия на седалките от Alcantara© в цвят Greval Grey на e-2008 GT,
•и накрая преживяването на борда е допълнено от специфичен за електрическата версия дисплей на 3D инструменталния панел както и на сензорния екран.



Икономични и отговорни: двигателите с вътрешно горене отговарят на най-новите стандарти Euro 6

В съответствие с най-новите стандарти Euro 6, двигателите с вътрешно горене са оборудвани с най-новите технологични постижения на PEUGEOT и всички са оборудвани със система Stop&Start и филтър за твърди частици.
За още по-голяма лекота и комфорт при шофиране някои от тези двигатели могат да бъдат свързани с най-новата 8-степенна автоматична скоростна кутия (EAT8). Бензиновите двигатели са структурирани около 3-цилиндровия, 1,2-литров двигател и придържане към стандарта Euro 6d:
•PureTech 100 S&S BVM6,

•PureTech 130 S&S BVM6 или EAT8,

•PureTech 155 S&S EAT8 (само за GT).

За дизеловите двигатели предложението е 4-цилиндровият, 1,5-литров двигател (Euro 6d-temp стандарт при лансирането):

•BlueHDi 102 S&S BVM6,

•BlueHDi 130 S&S EAT8.

Някои двигатели ще бъдат адаптирани към пазарите, където регламентите за избягване на замърсяването и за качеството на горивото са специфични.

SUV с глобално призвание, новият SUV PEUGEOT 2008 ще бъде лансиран в края на 2019 година. Производството ще се осъществява във Виго за Европа и Ухан за Китай.

Източник: www.peugeot.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама