Новини » Автоновини

Groupe Renault и Nissan с ексклузивно сътрудничество с Waymo в областта на автономното управление



Admin20.06.2019г 

Groupe Renault и Nissan с ексклузивно сътрудничество с Waymo в областта на автономното управление

Groupe Renault и Nissan обявиха, че двете компании се превръщат в първите автомобилни производители, които ще си сътрудничат в областта на системите за автономно управление с гиганта Waymo, който е част от Google.

Ексклузивното партньорство на Groupe Renault и Nissan с Waymo обхваща Франция и Япония, и първоначално ще бъде съсредоточено върху системите за автономно транспортиране на хора и товари.

Новото партньорство ще има за цел също така обединяването на усилията за проучването на правовите, търговски и регулаторни проблеми, които трябва да бъдат решени за въвеждането на автономните автомобили в ежедневието. На по-късен етап от развитието на отношенията между страните е възможно сътрудничеството да бъде пренесено и на територията на други държави.

"Това е идеална възможност да предложим нашата технология на глобалната сцена, с иновативни партньори", коментира Джон Крафчик, изпълнителен директор на Waymo. "С мащабите и достигането на продуктите на Алианса, нашата система Waymo Driver може да предложи трансформация на решенията за мобилност като обслужва безопасно пътници и стоки във Франция, Япония и други държави".

"Историята на утрешната мобилност ще бъде написана заедно със сътрудничеството на Алианса и Waymo, които са индустриални лидери, разкриващи нови перспективи за услугите за мобилност без шофьор", споделя Тиери Болоре, изпълнителен директор на Groupe Renault.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама