Новини » Любопитно

Кола под наем за отпуската – правилата, които трябва да знаете



Admin20.06.2019г 

Кола под наем за отпуската – правилата, които трябва да знаете

Наемането на кола прави почивката забавна и перфектна. Защото може бързо, лесно и гъвкаво да стигнете до мястото за почивка и да проучите интересните места наоколо. Не се нуждаете от разписание на автобус или влак и можете да останете където си искате толкова дълго, колкото ви харесва.

Важното е , обаче, да се обърне внимание на няколко неща при резервацията, така че да няма изненади. Немската автомобилна организация ADAC дава съвети как туристите да се чувстват сигурно и да не попадат в капана на разходите.

1. Всеки, който резервира коли под наем с немски собственик или посредник, не трябва да се измъчва от често неразбираеми договорни условия.

2. Наемният ден е 24 часа: Всеки, който надхвърли този период само с няколко минути, ще бъде таксуван още един цял ден.

3. Оптимално управлението на разходите за гориво е "пълно до пълно": вземете с пълен резервоар и се върнете с пълен резервоар. В резултат на това туристите плащат само за действителния разход на гориво при нормални цени на бензиностанциите.

4. За да бъдете защитени в случай на злополука, препоръчваме пълна застраховка с защита от кражба без приспадане - застрахователната сума за задължението следва да бъде за всичко.

5. Ако в договара не фигурира неограничен пробег, туристите трябва най-добре да обмислят предварително колко километра ще изминат - но на почивка, където често пътувате спонтанно, това обикновено е трудно. Ако превишите включените в договора километри, трябва да очаквате високи разходи за допълнителен километър.

6. Екстри като детски седалки задължително трябва да се резервират предварително, за да не получите рентакара без желаното оборудване. Но дръжте очите си отворени: така дори най-евтиният доставчик на автомобили под наем може изведнъж да стане по-скъп поради резервираните екстри.

7. За навигационни устройства доставчиците на коли под наем често начисляват допълнителни такси. Благодарение на пропускането на таксите за роуминг в ЕС, притежаването на смартфон с безплатни приложения сега е истинска алтернатива - спестявайки до 100 евро на седмица.

8. В края на резервацията за кола под наем, общата цена трябва да бъде показана с всички застраховки и такси.

9. Ако желаната категория автомобил не е налична въпреки навременната резервация на място, наемодателят обикновено предлага безплатно надграждане до по-висока категория. Ако обаче приемете тази оферта, трябва да се уверите, че няма да има скрити допълнителни разходи.

10. При взимането на автомобила трябва да се обърне особено внимание на предишните повреди. Ако те не са отбелязани в приемния протокол, наемателят трябва да настоява те да бъдат регистрирани. При връщане на автомобила наемателят трябва да настоява превозното средство да бъде проверено за наличие на повреди и че резултатът се записва писмено.
 

Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама