Новини » Еко-ауто

FORD рециклира пластмасови бутилки и им вдъхва нов живот като автомобилни постелкиAdmin20.06.2019г 

FORD рециклира пластмасови бутилки и им вдъхва нов живот като автомобилни постелки

Ford разкри подробности за интересна инициатива, която следва компанията, а именно подпомагане на рециклирането на пластмасови бутилки и вторичната им употреба под формата на автомобилни постелки.

От Ford коментират, че всяка минута, в световен мащаб се купуват по милион пластмасови бутилки или по около 10 млрд бутилки на седмица и 526 млрд на годишна база. Много голяма част от тях не достигат до центровете за рециклиране и се превръщат в реална опасност за околната среда и нейните обитатели.

За целта, от Ford са измислили хитроумно решение, с което да помогнат в ситуацията, а именно да използват бутилките и по-точно по 470 единици, за изработването на комплект автомобилни стелки за SUV модела EcoSport.

От марката са направили интересна калкулация, според която от лансирането на автомобила на пазара през 2012 година, до момента са били рециклирани повече от 650 000 000 половинлитрови пластмасови бутилки, които ако бъдат подредени една до друга по дължина, биха описали планетата повече от два пъти.Ford използва рециклирана пластмаса за своите автомобили от повече от 20 години, като ежегодно вдъхва нов "живот" на около 1.2 млрд бутилки.
 
Коментари

Добави коментар

Реклама