Новини » Еко-ауто

CO2 емисиите при новите коли с увеличение за втора поредна годинаAdmin26.06.2019г 

CO2 емисиите при новите коли с увеличение за втора поредна година

Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) анонсира, че на базата на данните на Европейска агенция за околна среда (EEA) се отчита второ поредно годишно увеличение в CO2 емисиите на новорегистрираните нови коли. Данните за 2018 година са с 1.6% над тези от 2017-а, като в същото време се отбелязва и втората поредна година по време на която доминиращи за европейския пазар бяха бензиновите превозни средства.

От ACEA коментират, че през 2018 година, в Европа са били реализирани 8.5 милиона нови бензинови коли при показател за 2017 година от 7.6 милиона единици. Успоредно с това, броят на новорегистрираните дизелови автомобили се е свил с 1.2 милиона единици до ниво от 5.4 милиона единици. През изминалата календарна година бизнесът със зареждаеми електрифицирани коли е бил малко под 302 000 единици.

"Въпреки че разликата в CO2 емисиите на дизеловите и бензиновите автомобили е малка, тя е от значение- особено като се има предвид допълнителните почти 1 милион нови бензинови коли продадени през миналата година в сравнение с 2017 година", коментира Ерик Йонаерт, изпълнителен секретар на ACEA. Според асоциацията е ясно, че има връзка между съотношението продажби дизелови/бензинови и CO2 емисиите./Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама