Новини » Любопитно

Автопазарът в света - Китай със спадAdmin27.06.2019г 

Автопазарът в света - Китай със спад През май, автомобилният бизнес в Европа не постигна добър напредък. Общо около 1,4 милиона нови леки автомобили са регистрирани през май 2019 г., което е приблизително същото като през същия месец на предходната година. От петте най-големи индивидуални пазара, Германия (+9.0%) показа най-силен растеж. Във Франция (+1,0%) новите регистрации се увеличиха леко, докато Италия (-1,0%) е под нивото от предходната година.

Пазарите в Обединеното кралство (-5,0%) и Испания (-7,0%) отбелязаха значителен спад. През първите пет месеца на годината в Европа са регистрирани общо 6,9 млн. леки автомобила, което съответства на лек спад от около 2,0%, според Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA).

Пазарът на леки автомобили в САЩ (лекотоварни автомобили и леки автомобили) успя да запази нивото от предходната година и през май 2019 година. Бяха продадени около 1,6 милиона нови превозни средства. Докато сегментът на пикапите, на който се падат повече от две трети от пазара на леки автомобили в САЩ, е нараснал с 5,0%, продажбите на леки автомобили са намалели с 12%. През годината досега пазарът с 6,9 милиона продадени леки автомобили е с 2,0% под нивото от предходната година.

В Китай бяха продадени през май 1,5 млн. коли, 17% по-малко, отколкото през същия месец на миналата година. От началото на годината обемът на китайския пазар на леки автомобили е спаднал с 15% до 8,2 милиона нови превозни средства. Тлеещият търговски спор между САЩ и Китай продължава да създава несигурност. През последните единадесет месеца продажбите на леки автомобили в най-големия единен пазар в света намаляват.

За цялата 2019 година, VDA очаква пазарен обем от 22,3 милиона нови превозни средства в Китай (-4 процента), като досега се очакваше развитие на нивото от предходната година. В средносрочен план, VDA очаква китайският пазар на леки автомобили да се върне към растеж, потенциалът му все още е висок.
Източник:Автопрес


Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Profi GT 10W-40
G-Profi GT 10W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1662.96лв.
Купи