Новини » Автоновини

Нов суперспортист от BAC



Admin05.07.2019г 

Нов суперспортист от BAC

Briggs Automotive Company (BAC) разпространи информация за изцяло новата версия на суперспортния си едноместен модел Mono R. От компанията анонсират, че производството на новия автомобил е ограничено на 30 екземпляра, като всеки един от тях вече е разпродаден с ексклузивно предложение към актуални клиенти на марката.

Новият BAC Mono R е с 35 конски сили по-мощен и с 25 килограма по-лек от своя предшественик, като съответните два показателя са 340 конски сили и 555 килограма, а двигателят на автомобила е 2.5-литров и традиционно е разработен в сътрудничество с тунинг и спортната компанията Mountune.

От BAC коментират, че екипът на компанията е положил неимоверни усилия за оптималното олекотяване на конструкцията, като за целта е използвал и иновативни материали. От марката споделят, че Mono R е първата кола в света, в която е заложено цялостно използвани на подобрен с графен карбон като конструкционен материал.

Голяма част от елементите на суперспротната кола са 3D принтирани, шасито е магнезиево, изпускателната система е титаниева, а спирачните дискове са карбон-керамични и спестяват 2.55 килограма в общото тегло на конструкцията.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама