Новини » Автоновини

Aurus пуска хеликоптер



Admin08.07.2019г 

Aurus пуска хеликоптер Държавната руска корпорация Ростех, чрез изявление на шефа си Сергей Чемезов обяви, че луксозната руска автомобилна марка Aurus, създаваща премиум автомобили за ръководството на държавата, планира производството и на хеликоптер. Летателният апарат ще получи интериор на салона си в стила на едноименните представителни автомобили.

По думите на Чемезов, Ростех се е обърнал към Централния научно-изследователски автомобилен и автомоторен институт НАМИ с молба “да осигури дизайнер, който да оформи кабината на хеликоптер в стила на автомобилите Aurus”.

От прес-службата на Aurus уточняват, че става дума за лекия хеликоптер Ансат в комплектацията му супер-лукс “by Aurus”. Ансат се произвеждат от Казанския хеликоптерен завод от 2013-а година насам. За въздушното си движение машината използва двата американски двигателя Pratt & Whitney PW-207K с мощност от по 630 к.с. всеки.

В момента моделната гама на автомобилната марка Aurus включва седана Senat S600, лимузината Senat L700, минивана Arsenal и параден кабриолет, а по-късно ще се допълни и с всъдехода Komendant. Всичките са оборудвани с хибриден силов агрегат, включващ осемцилиндров бензинов двигател 4.4 л с мощност 600 к.с. и електрически мотор-генератор.

През миналия октомври стана известно, че двигателят от автомобилите Aurus се планира и за монтиране в самолети. Методология за адаптация на силовия агрегат за авиационна употреба са разработва съвместно от НАМИ и Централния институт за авиационно моторостроене ЦИАМ на името на П.И. Баранов.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама