Новини » Автоновини

Краят на легендата VOLKSWAGEN BEETLEAdmin11.07.2019г 

Краят на легендата VOLKSWAGEN BEETLE

VOLKSWAGEN обяви, че във фирмения комплекс на марката Volkswagen de Mexico в Пуебла са били сглобени последните представители на легендата BEETLE. Последният от автомобилите няма да бъде пуснат за продажба, а ще остане като част от експозицията в местния музей на компанията.

"Не може да си представим къде би бил Volkswagen без Beetle", коментират от Volkswagen Group of America. "Въпреки че времето му изтече, ролята, която изигра в еволюцията на нашата марка ще бъде ценена винаги".

Глобалните продажби на VOLKSWAGEN BEETLE през годините достигнаха ниво от 21.5 млн единици, като само в Съединените Американски Щати са били реализирани почти 5 милиона негови представителя. Второто и третото поколение на модела, наличен във версия купе и кабриолет, беше налично за закупуване в 23 различни цветови изпълнения, 32 интериорни, в 13 различни двигателни модификации и в 19 специални серии. Всички те са произвеждани от Volkswagen de Mexico и са били изнасяни към 91 държави по целия свят.

След приключването на производството на BEETLE, неговото място на поточните линии на Volkswagen de Mexico ще бъде заето от изцяло нов и позициониран под Tiguan компактен SUV модел, предназначен за североамериканския пазар.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Hydraulic HLP 32
Gazpromneft Hydraulic HLP 32
Разфасовка: 205 литра
Цена: 620.51лв.
Купи