Новини » Спорт

Офроуд шампионат с електрически бъгита идва през 2021 година



Admin16.07.2019г 

Офроуд шампионат с електрически бъгита идва през 2021 година

По време на приключителият само преди няколко дни GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED във Великобритания се състоя световната премиера на изцяло новото състезателно бъги ODYSSEY 21, с което компанията Extreme E поставя началото на изцяло нов състезателен шампионат, автомобилите в който ще бъдат изцяло електрически.

С представянето на идеята си за изцяло електрически офроуд шампионат, основателите на Extreme E са си поставили за цел да подчертаят ефекта върху околната среда и да популяризират масовото навлизане на електромобилите, като го правят по един наистина ефектен начин, с изцяло нова състезателна машина, изключително опитни конструктори и доставцичи, както и вече няколко заявени желания за участие.

"ODYSSEY 21 е нещо невиждано в моторния спорт", коментира Алехандро Агаг, основател на Extreme E и изпълнителен директор на електрическата Formula E. "Върховите технологии, които нашите партньори и лидери в своята област интегрираха в дизайна и конструкцията доведоха до създаването на впечатляващ автомобил, с върхово представяне в най-трудните и разнообразни терени на планетата".





Състезателното бъги на Extreme E е оборудвано с изцяло електрическа задвижваща система с мощност от 550 конски сили, която е в състояние да ускори тежащата 1650 килограма електрическа кола от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди.

Основните тестове с прототипи на ODYSSEY 21 ще започнат през септември тази година, първите 12 електрически бъгите се очаква да бъдат доставени през март 2020-а, а първите състезания се очаква да се състоят в началото на 2021 година.




 




Коментари

Добави коментар

Реклама