Новини » Любопитно

Оборудваха Toyota Prius с нови слънчеви батерииAdmin15.07.2019г 

Оборудваха Toyota Prius с нови слънчеви батерии

Toyota пристъпи към тестове на нови слънчеви батерии, дело на компаниите Sharp и NEDO. Заявената им ефективност за преобразуване на енергията е 34%. Елементите им са всъщност лента с дебелина 0.03 мм. С нея са облепени покривът, предният капак и други елементи на купето на Toyota Prius от модификацията Prime. Демокарът е наречен Prius PHV - Plug-in Hybrid Vehicle – подключаем хибрид и ще тръгне в тестове по улиците на Токио в края на този месец.

Мощността на инсталацията е около 860 Вт, което е примерно 4.8 пъти повече отколкото при сега продаваната в страната “слънчева” Toyota Prius PHV. При нея ефективността е 22,5%, батерията заема малка площ, а изработваната мощност от 180 Вт стига само за дозареждане на спомагателни устройства и то когато колата е покой.

При новите батерии модулите работят както по време на движение, така и на паркинг, а събраната енергия се използва само за увеличаване на пробега. Според сметките на инженерите увеличението трябва да е в рамките на 56.3 км, но реалните резултати навярно ще се окажат различни.

По време на пътните тестове е планирана проверка на изходната мощност на панелите и величината на заряда на акумулатора. Тези данни ще бъдат използвани след това при разработката на серийна бордова система за дозареждане от слънчеви батерии.Toyota-Prius-с-нови-слънчеви-батерии" rel="nofollow" target="_blank">/Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Profi MSI Plus 15W-40
G-Profi MSI Plus 15W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1077.48лв.
Купи