Новини » Автоновини

Groupe Renault ще сглобява автомобили и в НигерияAdmin18.07.2019г 

Groupe Renault ще сглобява автомобили и в Нигерия

Groupe Renault обви, че компанията е стартирала партньорско сътрудничество с Coscharis Group за производството и дистрибуцията на автомобили Renault на територията на Нигерия.

Според информацията на френската група, Coscharis Group ще започне сглобяването на Renault Logan и Renault Duster, а за дистрибуция на автомобилите ще се използва съществуващата мрежа на Coscharis Group с начало октомври тази година. Освен тези два автомобила, портфолиото на Renault в Нигерия ще бъде разширено и от Kwid и Oroch, които ще се внасят от Бразилия.

"С население от над 200 милиона, Нигерия е стратегическа африканска държава, в която Groupe Renault ще разшири своето присъствие", коментира Фабрис Камболив, старши вицепрезидент и председател на регион Африка, Близкия Изток Индия Тихия океан на френската група. "Coscharis Group е доказал се играч в производството и дистрибуцията на автомобили и превозни средства и благодарение на техния опит и нашите адаптирани за местните нужди продукти, ние ще можем да отговорим веднага на клиентските изисквания в Нигерия".

Groupe Renault е лидер на африканския континент с пазарен дял от 18%. През 2018 година, групата отчита продажбата на повече от 216 000 автомобила, като основните страни са Мароко, Алжир, Южна Африка и Египет.
Източник:Renault-ще-сглобява-автомобили-и-в-Нигерия" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Premium L 5W-30
Gazpromneft Premium L 5W-30
Разфасовка: 1 литър
Цена: 7.8лв.
Купи