Новини » Любопитно

Световните продажби на PSA Group достигат 1,9 млн. броя за първата половина на 2019



Admin19.07.2019г 

Световните продажби на PSA Group достигат 1,9 млн. броя за първата половина на 2019

•Засилена позиция в Европа с увеличен пазарен дял от +0,3 пункта
•Старт на производството в завода в Кенитра1 в подкрепа на търговската офанзива в Близкия изток и Африка
•Силен тласък на електрификацията с 92 електрифицирани модела

„Въпреки спада на световните автомобилни пазари през първата половина на годината, нашите търговски екипи успяха да увеличат пазарните дялове в няколко страни, особено в Европа и Африка. Стриктното изпълнение на нашите стратегии Core Model и Core Techno е решаващ актив за управление на рентабилните продажби и увеличение на удовлетвореността на клиентите“, заяви Карлос Таварес, Председател на Управителния съвет на PSA Group.

Офанзивата за електрификация се разгръща с цел постигане на 100% електрифицирана3 гама от 2025 г.
PSA Group цели да бъде основен играч в електрифицираната мобилност, като всички нови модели ще се предлагат в хибридна plug-in или изцяло електрическа версия: DS 3 CROSSBACK E-TENSE, Peugeot e-208 и Peugeot e-2008 и Opel Corsa-e в 100% електрическа версия, и DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4, Peugeot 3008 HYbrid и HYbrid4, Peugeot 508 и 508 SW HYbrid, Opel Grandland X Hybrid4 и Citroën C5 Aircross SUV Hybrid в хибридна plug-in версия.
PSA Group подготвя и изцяло електрифицирана гама лекотоварни автомобили до 2025 г., стартирайки с Peugeot Partner, вече наличен в електрическа версия. Новото електрифицирано поколение на тези автомобили за Peugeot, Citroën и Opel/Vauxhall ще бъде налично до 2021 г. През април 2018 г. Групата представи кратък преглед на електрифицираните версии на Peugeot Boxer и Citroën Jumper на Автосалона за товарни превозни средства в Бирмингам. Тя обяви и електрифицирана версия за 2020 г. в сегмента на средноразмерните ванове.
14 нови електрифицирани автомобила ще бъдат лансирани само за две години.

Европа: рентабилен ръст
В пазар, регистриращ спад през първата половина на годината (-2,4%), Групата засили позицията си, постигайки пазарен дял от 17,4%, отбелязвайки ръст на всички основни пазари, особено в Италия (+1,1 пункта), Франция (+0,7 пункта), Обединеното кралство (+0,2 пункта), Германия (+0,1 пункта) и Испания (+0,1 пункта).
Това представяне е движено от отличните резултати на Citroën, който постигна 8-годишен рекорд в продажбите с най-силния ръст сред водещите 12 марки. В резултат на това, Марката увеличи пазарния си дял с 0,3 пункта в Европа, главно благодарение на успеха на своята SUV гама (C5 Aircross и C3 Aircross).
Opel Vauxhall продължи развитието си от миналата есен и увеличи леко пазарния си дял. Този пазарен дял нарасна сред други пазари във Франция (0,2 пункта), Обединеното кралство (+0,2 пункта) и Италия (+0,7 пункта), докато Марката същевременно запази фокуса си върху осъществяването на рентабилни продажби. Този резултат се дължи основно на Combo, Crossland X и Grandland X и Opel Vauxhall ще се възползва от лансирането на новата Corsa през втората половина на годината.

1 В Мароко
2 4 BEV: DS 3 CROSSBACK E-TENSE + e-208 + e-2008 + Corsa-e и 5 PHEV: 3008 HYbrid и HYbrid4 + 508 и 508 SW HYbrid +
Grandland Hybrid4 + DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 + Citroën C5 Aircross SUV Hybrid
3 Изцяло електрически или plug-in хибридни версии
Пазарният дял на Peugeot е стабилен в Европа. Освен непрекъснатия успех на SUV моделите 3008/5008, Peugeot отбелязва солиден ръст и благодарение на награждаваното семейство 508 с лансирането на новия 508 SW: седанът 508 е номер едно във Франция от лансирането му. Peugeot също така чупи предишния си рекорд в продажбите на лекотоварни автомобили през първите шест месеца на годината.
DS Automobiles потвърждава устойчивия растеж на Марката (+1,7% спрямо първата половина на 2018 г. и +16% през второто тримесечие на 2019 г. спрямо второто тримесечие на 2018 г.) с DS 7 CROSSBACK – лидер в сегмента на премиум SUV автомобилите във Франция през първата половина на годината – и DS 3 CROSSBACK, лансиран през май във Франция и номер 1 по регистрации на премиум SUV автомобили през юни във Франция.
PSA Group запазва и лидерството си при лекотоварните автомобили с пазарен дял от 24,7%.

Близък изток – Африка: оперативен индустриален отпечатък
Пазарният дял на PSA Group се увеличава на основните й пазари: Мароко (+4,7 пункта), Египет (+3,5 пункта), Алжир (+2,7 пункта) и Турция (+0,5 пункта). Развитието на продажбите е повлияно от намаляването на продажбите в Иран4 и спада на турския пазар (-44,8%).
Със стартирането на производството в завода в Кенитра в Мароко Групата ще може да произвежда модели, които отговарят на очакванията на клиентите, и да постигне търговските си амбиции в региона.

Китай и Югоизточна Азия: подобряващ се бизнес модел в Китай
В намаляващия пазар в Китай, продажбите се понижават с 62,1%. DS запази пазарните си дялове. Групата работи върху планове за действие заедно с партньорите си, за да се справи с настоящите проблеми и да понижи критичната точка на продажбите на съвместните дружества.
Електрическата офанзива е в ход с лансирането на Peugeot 508L PHEV, както и на BEV Peugeot 2008 и DS 3 CROSSBACK през 2020 г.
Износът от малайзийския център NAM5 вече стартира за Peugeot 3008 и 5008.

Латинска Америка: трудности в Аржентина
Продажбите на Групата са намалели с 29,3% в Латинска Америка поради силния удар от спада на аржентинския пазар (-50,3%). Групата обаче стабилизира пазарния си дял в Бразилия, благодарение на успеха на SUV модела C4 Cactus и офанзивата при лекотоварните автомобили. Тя запазва позицията си в Чили и регистрира подобрение в Мексико в спадащите пазари. Opel отбеляза силен напредък в региона, увеличавайки пазарния си дял.
Някои окуражаващи резултати от успеха на SUV моделите и наскоро лансираните автомобили: Citroën C5 Aircross и Peugeot 2008, допълнени от Citroën C4, Peugeot Rifter и скоро DS 3 CROSSBACK. Офанзивата при лекотоварните автомобили също продължава със скорошното лансиране на новия Peugeot Partner, Citroën Berlingo и Opel Combo.

Индия и Тихоокеански регион: ръст на продажбите (+2,3%)
Повтарящият се успех на Групата в Япония продължава с 16% ръст на продажбите. PSA Group постигна друг важен резултат, обявявайки през април лансирането на марката Citroën в Индия и стартирайки производството на скоростни кутии (в завода в Хосур) със своя партньор AVTEC Ltd (дружество от групата CK Birla Group).

Евразия: подготовка на повторното лансиране на марката Opel
Регистрирайки тенденция на спад на руския пазар (-2,4%), пазарният дял на PSA Group намалява леко (-0,2 пункта). Групата лансира DS Automobiles в Украйна, като първият магазин на DS ще отвори врати през юли. Групата се подготвя и за повторното лансиране на марката Opel в Русия, стартирайки със Zafira Life и Grandland X, първите модели, които ще бъдат налични след няколко месеца.


4 Обемите, произвеждани в Иран, не са включени в консолидираните продажби от 1 май 2018 г.
5 Naza Automotive Manufacturing
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама