Новини » Автоновини

JAGUAR LAND ROVER с нова инициатива за намаляване на отпадъчните пластмаси



Admin25.07.2019г 

JAGUAR LAND ROVER с нова инициатива за намаляване на отпадъчните пластмаси

Jaguar Land Rover, в партньорство с гиганта BASF, стартира нова инициатива, целта на която е намаляването на отпадъчните пластмаси чрез повторната им употреба с рециклиране и използването им за формирането на елементи при бъдещите модели на марките JAGUAR и LAND ROVER.

От JAGUAR LAND ROVER споделят, че благодарение на иновативен нов метод за рециклиране ChemCycling, на пластмасовите отпадъци може да бъде вдъхнат нов живот под формата на луксозен материал, с който в момента се извършват тестове в прототип на изцяло електрическия Jaguar I-PACE. Крайният продукт от рециклирането е пиролизно масло, което след това може да бъде формовано и оцветено според съответните нужди.

"Пластмасите са жизненоважни за автомобилното производство и са се доказали като добър вариант по време на техния експлоатационен цикъл", коментира Крис Браун, старши мениджър на подразделението Устойчивост на JAGUAR LAND ROVER. "В същото време обаче пластмасовите отпадъци продължават да бъдат основен глобален проблем. Решаването му изисква иновативно и комбинирано мислене между регулатори, произовдители и доставчици".
 




Коментари

Добави коментар

Реклама