Новини » Спорт

Ford със специално юбилейно издание Mustang55 с 5,0-литров двигател V8 и усъвършенстван Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoostAdmin30.07.2019г 

Ford със специално юбилейно издание Mustang55 с 5,0-литров двигател V8 и усъвършенстван Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoost

Отбелязвайки 55-тата годишнина на емблематичния Mustang, ново специално издание на Ford Mustang55 с 5,0‑литров двигател V8 за Европа предлага специални екстериорни стилови черти и интериор с високи спецификации

Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoost, усъвършенстван с детайли на екстериора, вдъхновени от Shelby, и стандартна изпускателна система с активен изпускателен клапан. Дръзките нови цветове включват Twister Orange, Grabber Lime

Производството на Ford Mustang BULLITT ще продължи за втора година, благодарение на голямото търсене на специалния модел с 460 к.с., отбелязващ легендарния филм на Уорнър Брос

Наличен във варианти на каросерията фастбек и кабриолет, миналата година Mustang бе най-продаваното спортно купе в света за четвърта поредна година


КЬОЛН, Германия, 25 юли 2019 г. – Ford обяви новия специален модел Ford Mustang55 за клиентите в Европа, отбелязващ 55-тата годишнина на емблематичния спортен автомобил.

Базиран на Ford Mustang с 450 к.с. и 5,0-литров двигател V8, новият Mustang55 има уникални екстериорни стилови черти, включително отличителни ленти на предния капак и отстрани, емблеми и опционален заден спойлер, както и интериор с високи спецификации.

В допълнение, Ford Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoost вече има обновени стилови черти, вдъхновени от легендарните модели Mustang Shelby, и включва като стандартно оборудване изпускателната система с активен изпускателен клапан на Ford, която позволява на водачите да регулират интензивността на звука от ауспуха на Mustang спрямо настроението си и условията на шофиране.

Новите цветове на Mustang, въведени в цялата гама, включват Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange и Grabber Lime, а технологията за вграден модем FordPass Connect превръща Mustang в подвижна WiFi точка за достъп с възможност за свързване на до 10 устройства.

„Mustang е част от ексклузивна група автомобили, които са постигнали над половин век непрекъснато производство, и няма изгледи апетитът на клиентите към най-продавания спортен автомобил в света да намалее“, каза Ролант де Вард, вицепрезидент Маркетинг, продажби и обслужване, Ford of Europe. „Нашият нов Mustang55 е същността на Mustang, съчетавайки вълнуваща динамика, дързък дизайн и технологии, подобряващи комфорта, като нашия вграден модем FordPass Connect и аудиосистемата B&O.“

По-рано тази година Mustang отбеляза 55 години от представянето си на 17 април 1964 г., а през 2018 г. бе най-продаваното спортно купе в света за четвърта поредна година. Новият Ford Mustang55 с 5,0-литров двигател V8 и усъвършенстваният Ford Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoost са достъпни за поръчки от август.

Над 55 години
Новото специално издание Mustang55 - налично във варианти на каросерията фастбек и кабриолет - добавя уникален акцент към елегантните и атлетични стилови черти на Ford Mustang с черни ленти с преливащ ефект за нископрофилния преден капак и долните странични части на каросерията, както и черен покрив за моделите фастбек, който допълва 19-инчовите алуминиеви джанти в блестящ черен цвят. Моделите Mustang55 в цвят Shadow Black включват сребристи ленти, а кабриолетите са оборудвани с черен текстилен покрив.

Двуцветните горна и долна предни решетки са в цвят Gloss Black и Pillar Black, като горната решетка включва емблема на пони в цвят Pillar Black. Емблемите на предните калници Pillar Black 5.0 включват и ексклузивен цвят Colorado Red за десетичната точка. Опционален повдигнат спойлер за капака на багажника в цвят Pillar Black завършва специалния екстериорен изглед.

Интериорът на Mustang55 с високи спецификации усъвършенства преживяването на пътниците с вложки на арматурното табло с ефект на карбонови влакна, централна конзола, облицована с кожа, и опори за коленете с отличителен сив шев, който се повтаря при премиум подовите стелки.

Моделите Mustang55, оборудвани с 6-степенната механична скоростна кутия на Ford, включват уникална формована топка на скоростния лост, а моделите с 10-степенна автоматична скоростна кутия са оборудвани с уникална топка на скоростния лост от метална сплав. Седалките и вратите са облицовани с висококачествено покритие от Alcantara.

Стандартните технологии за комфорт и удобство включват отопление и охлаждане на предните седалки, усъвършенстваната система за свързаност на Ford SYNC 3 вече с DAB+ радио, премиум аудиосистема B&O с 12 високоговорителя и вграден модем FordPass Connect за по-добра свързаност и функции, включително Дистанционен старт* за автоматичните модели, Дистанционно заключване/отключване на вратите и Локатор на автомобила.

За пазарите с движение в лявата лента се предлагат алуминиеви вложки на арматурното табло, топки на скоростния лост, облицовани с кожа, и кожени седалки в цвят Ebony, Ceramic или Russet.

Стил, вдъхновен от Shelby
Моделите Ford Mustang Shelby, включително Mustang Shelby GT350 и GT500, предлагат усъвършенствана динамика и уникален стил на клиентите на Mustang от над 50 години, а сега също така вдъхновяват подобренията на модела Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoost във вариант фастбек и кабриолет.

Странични огледала и спойлер на багажника в цвят Magnetic Grey и уникални черни ленти на предния капак с преливащ ефект, които обгръщат мощната издатина, са сред харизматичните допълнения, както е и предната решетка в цвят Magnetic Grey California, включваща класическата емблема на пони с три ленти, показана за пръв път на моделите Mustang през 1965 г. 19-инчови машинно обработени алуминиеви джанти допълнително усъвършенстват променения външен вид.

Вече стандартна за модела с 2,3-литров двигател EcoBoost, изпускателната система с активен изпускателен клапан включва иновативен режим Good Neighbour, който може да бъде програмиран автоматично да намалява звука на ауспуха в предварително зададен час, за да избегне смущаването на съседите. Системата автоматично се адаптира заедно с електронния контрол на стабилността, реакциите на горивния дросел, автоматичната смяна на предавките и настройките на кормилното управление в зависимост от избрания режим на шофиране: Normal, Sport, Track, Snow/Wet, Drag Strip и програмируемия My Mode.
Най-продаваният спортен автомобил в света
Ford ще продължи да произвежда специалните модели Mustang BULLITT за клиентите в Европа и за втора поредна година. Задвижван от 5,0-литров двигател V8, усъвършенстван да предоставя 460 к.с. и 529 Нм въртящ момент, Mustang Bullitt се предлага с възможност за избор на цветове за екстериора между Shadow Black и класическия Dark Highland Green. Уникалните характеристики включват 19-инчови джанти Torq Thrust; червени спирачни апарати Brembo™; имитираща капачка на резервоара Bullitt; специална черна предна решетка; зелени шевове за стандартните седалки и опционални спортни седалки Recaro® и бяла билярдна топка на скоростния лост.

Mustang остана най-продаваното в света спортно купе за четвърта поредна година през 2018-та, с продажби от 113 066 автомобила съгласно данните на IHS Markit. Ford продаде 5 500 автомобила Mustang в Европа през първата половина на 2019-та - увеличение от над 5% спрямо същия период на миналата година.** Повече от 500 000 автомобила Mustang от шесто поколение са били продадени в цял свят от 2015 г. досега, включително над 48 000 в Европа.

# # #

CO2 емисии на Ford Mustang с 5,0-литров двигател V8 от 270 г/км, разход на гориво от 11,0 л/100 км
CO2 емисии на Ford Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoost от 199 г/км, разход на гориво от 9,1 л/100 км
CO2 емисии на Ford Mustang Bullitt с 5,0-литров двигател V8 от 277 г/км, разход на гориво от 11,8 л/100 км

Декларираните данни за разхода на гориво/енергия, CO2 емисиите и електрическия пробег са измерени съгласно техническите изисквания и спецификации на Европейски регламенти (EО) 715/2007 и (EО) 692/2008 според последните изменения. Разходът на гориво и CO2 емисиите са определени за вариант на автомобила, а не за конкретен автомобил. Приложената стандартна процедура на тестване позволява сравнението между различни типове автомобили и различни производители. Освен икономията на гориво на автомобила, начинът на шофиране, както и други нетехнически фактори играят роля при определянето на разхода на гориво/енергия на автомобила, CO2 емисиите и електрическия пробег. CO2 е основният парников газ, отговорен за глобалното затопляне.

От 1 септември 2017 г. някои нови автомобили ще получат одобрение на типа чрез Световната хармонизирана тестова процедура за леки превозни средства (WLTP) съгласно Регламент (ЕС) 2017/1151 според последните изменения, което е нова, по-реалистична тестова процедура за измерване на разхода на гориво и CO2 емисиите. От 1 септември 2018 г. WLTP започна да измества Новия европейски цикъл на шофиране (NEDC), който е предишната тестова процедура. Докато NEDC не бъде изместен изцяло, разходът на гориво и CO2 емисиите по WLTP ще бъдат съпоставяни към NEDC. Ще има вариации спрямо предишните емисии и разход на гориво, тъй като някои елементи на тестовете са променени, т.е. един и същ автомобил може да има различен разход на гориво и различни CO2 емисии.

*В регионите, където е позволено от закона

**Пазарите от Euro 20 са: Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария.

Източник: www.ford.bg
 
Коментари

Добави коментар

Реклама