Новини » Автоновини

По-голямо разнообразие, по-голям електрически пробег, по-малко CO2: BMW 530e СеданAdmin02.08.2019г 

По-голямо разнообразие, по-голям електрически пробег, по-малко CO2: BMW 530e Седан Модернизирана Plug-in хибридна система за бизнес седана – електрическият пробег е удължен с над 30 % до 66 км, CO2 емисиите са понижени с над 20 % – разширяване на гамата от модели с електрифицирано задвижване с новото BMW 530e xDrive Седан.

Премиум автомобилният производител BMW повишава ефективността, атрактивността и разнообразието на гамата си от електрифицирани модели за горния сегмент на средния клас. Най-модерната технология на акумулаторните клетки осигурява на Plug-in хибридния модел BMW 530e Седан увеличение на електрическия пробег с над 30 % до 61 – 66 км. В същото време използването на технологията BMW eDrive от най-ново поколение осигурява понижаване на средния разход на гориво и СО2 емисиите с над 20 % до 1,8 – 1,6 л/ 100 км и 41 до 36 грама СО2 на километър. Средният разход на електроенергия на BMW 530e Седан вече е от от 14,5 до 13,6 кВтч/ 100 км. Успоредно с въвеждането на пазара ще се предлага и BMW 530e xDrive Седан (среден разход на гориво: 2,2 – 2,0 л/100 км; среден разход на електроенергия: 15,4 – 15,0 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 49 – 46 г/км), при което модернизираната Plug-in хибридна система е комбинирана с интелигентното задвижване на четирите колела. Двата Plug-in хибридни варианта на BMW Серия 5 Седан се възползват от най-новите постижение в областта на технологията на акумулаторните клетки за електрифицираните модели на BMW Group. Новата литиево-йонна високоволтова бетрия на моделите BMW 530e Седан и BMW 530e xDrive Седан вече е с повишен от 9,2 до 12,0 кВтч бруто енергиен капацитет при непроменени размери. Благодарение на повишения капацитет голяма част от шофирането във всекидневието може да е чисто електрическо и с нулеви локални емисии. Високоволтовата батерия е монтирана компактно под задната седалка, с това вместимостта на багажника на Plug-in хибридния модел е намалена незначително в сравнение на вариантите на BMW Серия 5 Седан с конвенционално задвижване. Вместимостта на багажниците на BMW 530e Седан и BMW 530e xDrive Седан е по 410 литра.

Със серийният кабел за зареждане новата високоволтова батерия може да бъде захранвана с електроенергия от конвенционални домакински контакти. По този начин тя може да бъде заредена напълно за по-малко от 6 часа. Същото зареждане отнема около 3:35 часа на BMW i Wallbox. Буксата за зареждане е разположена под отделен капак на левия преден страничен панел на автомобила.

При моделите BMW 530e Седан и BMW 530e xDrive Седан интелигентно управляваното взаимодействие между двигателя с вътрешно горене и електромотора осигурява както изключителна ефективност, така и характерно изражение на типичната за марката радост от шофирането. Plug-in хибридната система на двата модела включва двулитров четирицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и мощност 135 кВт/184 к.с. и електромотор с мощност 83 кВт/113 к.с., интегриран в осемстепенната трансмисия Steptronic. Общата им системна мощност е 185 кВт/252 к.с., максималният системен въртящ момент достига 420 Нм. BMW 530e Седан ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди, а BMW 530e xDrive Седан - за 6,2 секунди. Максималната скорост на двата модела е 235 км/ч. Интелигентното управление на енергията гарантира оптимизиран коефициент на полезно действие на хибридната система. За повишаване на ефективността и радостта от шофирането при предвиждащото изобразяване на идеалната стратегия на работа се взимат под внимание и навигационните данни. Освен това с бутона eDrive водачът може да променя режима на работа на задвижването. При стандартната настройка AUTO eDRIVE е възможно чисто електрическо шофиране със скорост до 110 км/ч. При превключване в режим MAX eDRIVE BMW 530e Седан и BMW 530e xDrive Седан могат да се движат с нулеви локални емисии дори със скорост до 140 км/ч. Специфичното за хибрида серийно оборудване включва и акустична защита на пешеходците. При електрически режим на шофиране система от външни високоговорители генерира неподражаем, разработен специално за електрифицираните модели на BMW звук. При ниски скорости оформлението на звука излъчва акустично присъствие, без това да нарушава акустичния комфорт на пътниците.

Технологията на акумулаторните клетки от най-ново поколение оптимизира както електрическия пробег, така и цялостната ефективност на Plug-in хибридната система. BMW 530e Седан вече може да измине от 61 до 66 километра с нулеви локални емисии, електрическият пробег на BMW 530e xDrive е от 55 до 58 километра. Високият коефициент на полезно действие на електрифицираното задвижване се доказва от средният разход на гориво от 1,8 до 1,6 л/100 км (BMW 530e xDrive Седан: 2,2 – 2,0 л/100 км), СО2 емисиите от 41 до 36 г/км (49 – 46 г/км) и разхода на електроенергия от 14,5 до 13,6 кВтч на 100 километра (15,4 – 15,0 кВтч/100 км). С ниските си СО2емисии и големия електрически пробег двата хибридни варианта на BMW Серия 5 Седан в зависимост от оборудването си отговарят на валидните в Германия изисквания за намалено данъчно облагане на служебните автомобили.

BMW 530e Седан и BMW 530e xDrive Седан серийно се оборудват със стационарна климатизация. Предварителното кондициониране на интериора може да бъде активирано дистанционно от смартфон с помощта на BMW Connected. Освен това за двата Plug-in хибридни модела почти без ограничение се предлагат всички допълнителни опции за BMW Серия 5 Седан. Гамата от оборудване се простира от Адаптивното окачване и алуминиевите джанти с размери от 17 до 20 инча, през особено стилните и висококачествени опции на BMW Individual до асистиращите системи, комбинирани в Асистент за шофиране Plus и Асистент за паркиране Plus. Като допълнително оборудване се предлага и BMW Live Cockpit ConnectedDrive със своята напълно дигитална комбинация от индикатори. Той включва арматурно табло с висока разделителна способност и диагонал на дисплея 12,3 инча зад волана, както и 10,25-инчов контролен дисплей. Гамата от графични изображения с възможност за индивидуализиране на BMW 530e Седан и BMW 530e xDrive Седан е допълнена със специфични за хибрида индикации, които информират например за електрическия пробег, статуса на зареждането и местоположението на обществените станции за зареждане.

*Източник: www.bmw.bg
Източник:Автопрес


Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Energy Expert L 5W-30
G-Energy Expert L 5W-30
Разфасовка: 5 литра
Цена: 38.7лв.
Купи