Новини » Автоновини

Hyundai с първа кола със соларен таванAdmin05.08.2019г 

Hyundai с първа кола със соларен таван

Hyundai Motor анонсира, че компанията лансира на пазара първата си кола, която е оборудвана със соларна зарядна инсталация на тавана си и която обещава да предложи на собствениците си допълнителна електрическа енергия, както и подобрена горивна икономичност и съответно увеличена автономност.

Иновативната соларна зарядна инсталация дебютира при новата Sonata Hybrid, но от Hyundai споделят, че инженерното решение ще бъде интегрирано и в други модели на марката. Новата система, която е част от "семейството" решения на компанията за постигането на една по-устойчива мобилност, е в състояние да подпомага работата на електрическата инсталация на автомобила, като може да дозареди батерията на хибридната кола (дори в движение) с от 30 до 60% на дневна база.

Според калкулация на Hyundai, с ежедневно зареждане в продължение на 6 часа, соларната система е в състояние да предложи енергия за изминаването на допълнителни 1300 километра на годишна база.

Новата Sonata на Hyundai вече се предлага на корейския пазар, а следващата стъпка ще бъде лансирането й на североамериканския. Към момента марката няма планове да предлага автомобила в Европа.
Източник:Hyundai-с-първа-кола-със-соларен-таван" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Prioritet 20W-50
Gazpromneft Diesel Prioritet 20W-50
Разфасовка: 205 литра
Цена: 887.4лв.
Купи