Новини » Любопитно

Continental дава “интелигентност” на автомобилните стъкла



Admin06.08.2019г 

Continental дава “интелигентност” на автомобилните стъкла

В технологията на автомобилните стъкла има голям потенциал за иновации. Защото за разлика от повърхностите на инструменти, вътрешни огледала или сензорни екрани, засега от гледна точка на цифровите технологии те са предимно напълно неизползвани. Това трябва да се промени – смятат от технологичната компания Continental и в момента разработват редица вълнуващи приложения за автомобилните стъкла.

Благодарение на новите техники за заснемане, панорамните автомобилни покриви могат да бъдат затъмнени по команда до безпрецедентно ниво. Част от предното стъкло може да бъде оцветена във времето, когато слънцето залязва или тонираните прозорци зад B-колонката на покрива могат да бъдат затъмнени с натискането на бутон за повече уединение за пътниците на задните седалки.

Предното стъкло също може да се подгрява без проводници или да служат като дисплей за предупреждения. „Интелигентното управление на стъклото“ е новият подход който ще внесе повече комфорт и безопасност в колата с помоща на прозорците. Друг възможен вариант на приложение е ако прозорците са свързани, например със заключващата система, обезледяването да може да започне веднага през зимата, когато водачът се приближи до автомобила.

"Благодарение на новите функции за затъмняване и отопление, енергията може да бъде спестена значително, което също е важна стъпка по отношение на електромобилността и автономното шофиране", казват от Continental.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама