Новини » Любопитно

Паркиране на летище - скъпо “забавление”Admin15.08.2019г 

Паркиране на летище - скъпо “забавление”

Паркирането на летището може бързо да стане по-скъпо от самолетния билет. Германските летища изискват за паркиране до 238 евро на седмица. Това беше установено след проверка на текущите тарифи за паркиране на летищата в Германия.

“Шампионът” в това не особено приятно за клиентите класиране е Дюселдорф, който събира гореспоменатите 238 евро за паркиране на терминала. За сравнение - на летището в Дрезден пътниците могат да паркират колата си за само 15 евро на седмица. В Кьолн паркирането струва 24 евро, тоест девет евро повече от най-евтината седмична тарифа в Дрезден.

На почти всички летища клиентите могат да спестят пари, като използват по-отдалечени места за паркиране със совалка или резервират местата си предварително, според портала за помощ AirHelp.

Друга алтернатива е да се прибегне до офертата на частен доставчик наблизо. Експертът на AirHelp Лора Каучински споделя – "Собствениците на частни паркинги често предлагат услуга за трансфер до летището."

На софийското летище паркирането на терминала за седмица ще ви струва 80 лева, а край летището с осигурен трансфер 42 лева. Така че поне в цените за паркиране сме достигнали и дори задминали германците.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Газпромнефть ШРУС
Газпромнефть ШРУС
Разфасовка: 350 грама
Цена: 5.68лв.
Купи