Новини » Любопитно

Toyota и Suzuki с нов алиансAdmin28.08.2019г 

Toyota и Suzuki с нов алианс

Днес Toyota Motor Corporation (Toyota) и Suzuki Motor Corporation (Suzuki) обявиха, че двете компании са постигнали съгласие за формирането на нов капиталов съюз, с помощта на който ще се опитат да установят дългосрочно партньорство между двете компании.

С идея за постигане на по-високи успехи в нови области, двете фирми анонсират, че ще си сътрудничат и в областта на системите за автономно управление, заимстване на продукти и други, като за това ще се разчита на технологиите за електрификация на Toyota от една естрана и на опита на Suzuki в проектирането на компактни автомобили от друга.

Двете компании анонсират, че страните в новия алианс възнамеряват да постигнат значителен ръст, като посрещнат предизвикателствата в автомобилния сектор с развитието на съвместната си дейност, но в същото време ще продължат да бъдат конкуренти.

Сътрудничеството между Toyota и Suzuki ще намери отражение и в дяловото разпределение на акциите на двете автомобилни компании. Toyota се очаква придобие 4.94% от акциите на Suzuki, които са на стойност от 818 евро, а Suzuki дялове на Toyota на стойност 409 млн евро.
Източник:Toyota-и-Suzuki-с-нов-алианс" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Premium L 5W-30
Gazpromneft Premium L 5W-30
Разфасовка: 5 литра
Цена: 36.02лв.
Купи