Новини » Автоновини

Автомобилите с природен газ с най-добър климатичен баланс



Admin30.08.2019г 

Автомобилите с природен газ с най-добър климатичен баланс

Въпреки всички инициативи от последните години автомобилите за природен газ все още имат търсене и пазарна ниша. В момента те имат и най-добрият климатичен баланс от всички лесно достъпни типове задвижвания. Това твърдят от изследователската компания Joanneum Research.

Моделите на CNG се представят по-добре от бензиновите, дизеловите и дори електрическите автомобили, когато добавят всички съответни разходи за енергия през целия им жизнен цикъл - „Само с използването на 100 процента възобновяема електроенергия, електрическият автомобил има значително по-добър баланс от всички други видове задвижване“, коментират резултата от ADAC.

Проучването се фокусира върху компактни модели, като се предполага, че базовото им използване е за годишен пробег от 15 000 километра и живот от 15 години. Електроколата може да покаже своите предимства пред бензиновия двигател само след 127 500 километра или 8,5 години експлоатация. В сравнение с дизела, електроавтомобилът е по-екоклиматичен само след 219 000 километра или 14,6 години.

Според ADAC отличното представяне на автомобила за природен газ показва колко добър може да е балансът на парниковите газове за конвенционалните двигатели. Ако делът на биометана от отпадъци и остатъчни материали продължи да се увеличава, резултатът може да бъде още по-добър./Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама