Новини » Спорт

Естебан Окон се присъединява към отбора на Renault във Formula 1Admin30.08.2019г 

Естебан Окон се присъединява към отбора на Renault във Formula 1

Отборът на Renault във Formula 1 с удоволствие потвърждава, че Естебан Окон ще обедини усилия с Даниел Рикардо от 2020 г. Френско-австралийското дуо ще има за задача да продължи постигнатия напредък през петия сезон на отбора във Formula 1.

22-годишният Естебан от Нормандия, Франция, ще се присъедини към отбора на Renault на многогодишен договор. Историята на французина с Renault започва през 2016 г., когато той е трети пилот на отбора.

Естебан прави своя състезателен дебют във Formula 1 в средата на 2016 г. с отбора на Manor Racing, преди да премине в Sahara Force India F1 Team през 2017 г. В първия си пълен сезон във Formula 1 той постига 87 точки и впечатляващата осма позиция в шампионата при пилотите. През 2018 г. Естебан реализира още 49 точки, преди да се присъедини към отбора на Mercedes AMG Petronas като трети пилот за сезон 2019.

Историята на Естебан в младшия шампионат е също толкова забележителна. Французинът печели титлата във Formula 3 през 2014 г., в GP3 сериите - през следващата година, както и постига множество победи във Formula Renault.

Сирил Абитбул, шеф на Renault F1 Team:
Много сме щастливи, че ще работим с Естебан през следващите два сезона. През своята кариера във Formula 1 Естебан е преживял върхове и спадове в спорта и напълно е разбрал необходимостта да се възползва от всеки възможен шанс. В допълнение към развитието на таланта си, Естебан ще се съсредоточи върху това на енергията и стремежа си, които безспорно са засилени през този сезон, в който той не се състезава активно. От друга страна, от нас зависи да го интегрираме в следващата фаза на напредък за отбора.

Той демонстрира способност да отбелязва точки, притежава страхотен професионализъм на и извън пистата, също така неговият скорошен опит като трети пилот на настоящите световни шампиони ще бъде ценен актив за развитието на отбора ни.

Искам да благодаря на Нико за феноменалното му участие и мащабен принос за нашия напредък през последните три сезона. Когато Нико реши да се присъедини към нас, екипът беше на девето място. Той ни изведе до четвърто място миналата година, а самия той беше класиран на седмо място в шампионата при пилотите. Предстоящият край на договора му затрудни това решение, тъй като Нико беше важна част от този прогрес. Първата част на този сезон се оказа по-предизвикателна, но знам, че можем да разчитаме на него и заедно да постигнем добри резултати през втората половина на годината.

Естебан Окон:
На първо място, изключителна гордост за мен е да бъда пилот на Renault. Израснал съм в Енстоун, започвайки кариерата си в Lotus през 2010 г. и след това карайки за Renault. Много съм привързан към този екип и всички, които работят там; те са тези, които отвориха вратите на моторните спортове от най-високо ниво за мен. Второ, доволен съм, че екип с големи амбиции ми повери възможността за пореден път да демонстрирам възможностите си във Formula 1. Това е отговорност, която приемам изключително сериозно. Увереността, която имат в мен, да помогна за развитието на отбора, е много положителен натиск и с нетърпение очаквам да дам най-доброто от себе си.

Източник: www.renault.bg
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft GL-1 140
Gazpromneft GL-1 140
Разфасовка: 205 литра
Цена: 610.68лв.
Купи