Новини » Спорт

Формула 1: Гран При на Германия не е в календара за 2020-а



Admin02.09.2019г 

Формула 1: Гран При на Германия не е в календара за 2020-а Слухове за това се носеха от известно време, сега е окончателно и официално: през 2020 г. няма да има състезание във Формула 1 в Германия. Световната автомобилна федерация (FIA) публикува проект на календара за предстоящия сезон, но Германия не е представена в рекордната бройка от 22 състезания с пистата си Хокенхайм.

Нови в календара са пистите в Ханой (Виетнам) и Зандвоорт (Холандия). Сезонът ще започне традиционно в Австралия (15 март 2020 г.), а финалът ще се проведе на 29 ноември в Абу Даби. Голямата награда на Германия 2019 в Хокенхайм се появи в много кратко време, защото Mercedes влезе като спонсор. В Хокенхайм организаторите винаги са имали проблеми предвид високите такси на FIA и намаляващия брой посетители.

Изпълнителният директор на Хокенхайм Ринг Джорн Теске се надява, че липсата на Хокенхайм в каендара няма да продължи дълго. - "Искаме да продължим Формула 1 в Германия и търсим разговори със спонсори, но вече няма да изпълняваме Гран При, когато носи икономическия риск."
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама