Новини » Автоновини

Новият ID.3 отбелязва своята световна премиера на изложението IAAAdmin04.09.2019г 

Новият ID.3 отбелязва своята световна премиера на изложението IAA

→ Моделът ID.31 е първият с изцяло електрическо задвижване, който използва новата MEB платформа
→ Eлектрическата мобилност е основната тема в експозицията на щанда на марката Volkswagen на автомобилното изложение във Франкфурт, което ще се проведе в периода от 10 дo 22 септември

Волфсбург (Германия) – ID.3 олицетворява преобразяването на марката Volkswagen по-добре от всеки друг модел. Само след броени дни първият модел от новата ID. фамилия от напълно електрически модели ще отпразнува световната си премиера на автомобилното изложение във Франкфурт (IAA), демонстрирайки революционен дизайн, по-голям автономен пробег, впечатляваща динамика на пътя и просторен интериор.

Електрическата мобилност е основната тема в експозицията на щанда на марката Volkswagen на тазгодишното изложение IAA. Част от нея ще бъде не само новият ID.3, но и концептуални студии на други модели в състава от новата ID. фамилия. Очаква се те да последват ID.3 на пазара в бърза последователност. Както всички други ID. модели, ID.3 е конструиран на технологичната основа на новата модулна платформа за електрическо задвижване (MEB), която е проектирана специално за използване от електромобили и осигурява възможно най-просторно пътническо и багажно пространство в автомобила.

ID.3 следва стъпките на легендарната „костенурка” и Golf, поставяйки третият крайъгълен камък със стратегическо значение в историята на марката Volkswagen. Още в средата на месец май Volkswagen отбеляза забележителен успех със старта на предварителните поръчки на изключителното специално издание ID.3 1ST Edition, което се отличава с фантастично ниво на оборудването и ще бъде произведено в ограничен тираж от едва 30 000 екземпляра.

Сигурно е едно – при ID.3 притесненията по отношение на продължителността на автономния пробег остават окончателно в историята. За да ги разсее напълно, ID.3 ще предлага акумулаторни батерии с три различни размера - голяма (77 кВтч нетен капацитет2), средна (58 кВтч нето) и малка (45 кВтч нето). В зависимост от избора на батерия, новият модел може да измине разстояние между 330 и 550 километра (според WLTP процедурата) с едно зареждане. Благодарение на отличната технология за зареждане, необходимата за изминаване на разстояние от около 290 километра енергия може да бъде възстановена само за 30 минути (при 100 кВт мощност на зарядната станция). Volkswagen ще предостави гаранция върху капацитета на акумулаторните елементи на ID. моделите за период от осем години или 160 000 километра пробег.

Имайки предвид базовата цена за серийната версия на ID.3, която ще бъде под границата от 30 000 евро на пазара в Германия, новият модел се позиционира категорично като електромобил за широката потребителска аудитория. Друг важен момент при първото изцяло контруирано за целта електрическо превозно средство на групата Volkswagen е фактът, че ID.3 ще се отличава с неутрален въглероден отпечатък за целия период на експлоатация, ако потребителите използват зареждане с електроенергия от възобновяеми енергийни източници.

Разбира се, удоволствието от шофирането при новия модел също е налице – натискането на педала с десния крак при ID.3 1ST води до изключително бързо ускорение, осигурено от силовия тракт с максимална мощност 150 кВт / 204 к.с. и задното предаване. Стартът на производството на ID.3 е планиран за края на 2019 година, а първите автомобили ще бъдат доставени на крайни клиенти към средата на 2020 година.

1) Автомобилът все още не се предлага на пазарите в Европа.
2) нетен капацитет, нето = реално използваем капацитет на акумулаторната батерия

Източник: www.volkswagen.bg
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Hydraulic HZF 46
Gazpromneft Hydraulic HZF 46
Разфасовка: 205 литра
Цена: 832.8лв.
Купи