Новини » Автоновини

Hyundai Motor и Aptiv с венчър за 4 млрд долара



Admin26.09.2019г 

Hyundai Motor и Aptiv с венчър за 4 млрд долара

Hyundai Motor обяви, че съвместно с Aptiv ще основе нов венчър, с основна дейност разработката на системи за автономно управление, в който двете страни ще инвестират общо внушителните 4 млрд щатски долара.

От Hyundai Motor коментират, че новият венчър ще обедини силите на една от най-иновативните технологични компании в света и един от най-големите автомобилни производители, като ще им поможне значително в разработката на нови решения и готови за продажба продукти, гарантиращи автономно управление от най-високите степени Ниво 4 и 5.

Hyundai Motor и Aptiv ще започнат първите си изпитания на напълно автономни системи за управление още през следващата година и очакват първите готови решения за продажба, с предназначение за роботизирани таксика, оператори на големи автопаркове и други автомобилни производители, да бъдат готови през 2022 година.

Инвестицията от страна на Aptiv в новия венчър (50/50) ще бъде основно под формата на разработки, интелектуална собственост и с около 700 човека работна сила, докато от Hyundai Motor Group- Hyundai Motor, Kia Motors и Hyundai Mobis, ще бъдат добавени около 2 млрд щатски долара под формата на директна инвестиция и интелектуална собственост.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама