Новини » На път

26 септември - Европейски ден без загинали на пътя



Admin25.09.2019г 

26 септември - Европейски ден без загинали на пътя

За четвърта поредна година на територията на цяла Европа и в частност у нашата страна, ще се проведе мащабната операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death). Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL. Тя винаги се провежда като част от Европейската седмица на мобилността, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти. Мото, избрано от организаторите тази година, е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”.

Проектът насърчава участниците в пътното движение да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед и за рисковете, с които се сблъскват; за рисковете, с които може да изложат живота на останалите участници; и за това как самите те може да допринесат за намаляването им на пътя.

По този повод на сайта на Пътна полиция е активна е специална секция, посветена на EDWARD. Предвидена е възможност и всеки може да се включи в проекта със своя инициатива и обещание.

През годините в Европейския ден без загинали на пътя, България има добри резултати, през 2017 г. загина само един човек, а през 2016 и 2018 г. в деня на операцията у нас няма нито един смъртен случай при ПТП. Да бъдем внимателни и утре всички на пътя и отново за завършим деня без нито една жертва на пътя.

Източник: www.mvr.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама