Новини » Автоновини

PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT отправя предизвикателства



Admin25.09.2019г 

PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT отправя предизвикателства

Притежаващият изразителен стил, иновативни материали и 720 000 продадени бройки от лансирането си досега, PEUGEOT BOXER ще бъде участник във VDL 2019 (Салон за автомобили за свободното време).

За новата си роля PEUGEOT BOXER е значително променен и разчупва стереотипа с комбинация от WANDERLUST GREEN, MINT, Alcantara в цвят GREVAL Grey и бял естествен минерал АРАГОНИТ.

Наследник на PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT, той също е проектиран да преодолява всякакъв тип терени със задвижване на всички колела от DANGEL, специфични гуми и по-висок пътен просвет.

За да осигури цялостно преживяване, неговата обитаема площ от 10 кв. м, създадена съвместно със специалистите BRAVIA MOBIL, е оборудвана да побере до 3-ма души дългосрочно.

Нещо повече – той може да превози електрически планински велосипед PEUGEOT eM02 FS Powertube и канадско кану на покривните си рейки.

PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT ще има световна премиера на Салона за за автомобили за свободното време, който ще се състои в Льо Бурже от 28 септември до 06 октомври 2019 г.


Предизвикателство #1: Обновяване на стандарта
Първото предизвикателство е да се излезе от традиционния свят на кемперите и да се покаже визията на PEUGEOT за този тип превозни средства. За да оживи сегмента, посветен на свободата, стилът осигурява изживяването на приключение, пълно с усещания.

Пълно потапяне в природата е постигнато благодарение на цвета на каросерията WANDERLUST GREEN. Този лъскав и перлен нюанс ви позволява да се слеете с природата. Свежи акценти в цвят MINT разнообразяват каросерията, а дискретни стикери в свят DARK CHROME на задната част на автомобила й придават изтънчен вид.

Новата предна решетка е изработена в настоящия стил на Марката с оребряване от блестящ CAST IRON, с по-изразена здравина на долната рамка на каросерията, в съзвучие със защитния протектор отпред и оформените уширения на калниците. Пропорциите на предната част хармонично преминават в наклона на предното стъкло. Както винаги налице е и практичният аспект, като с особено внимание са преработени зоните за достъп до предното стъкло и до двигателя.
Връщането обратно до лагера през нощта ще бъде също толкова лесно, колкото през деня: пътят ви ще бъде осветен от 8 LED модула, заимствани от PEUGEOT 508 и вградени директно в каросерията над предното стъкло.

Kонструиран e на базата на PEUGEOT BOXER L3 с дължина от 6 м, която е оптимизирана така, че да предлага на авантюристите жилищна площ от 10 кв. м, идеално проектирана за 3-ма души.
Оборудвани са 4 отделни зони - кухня, трапезария, зона за спане, баня, както и мястото на водача. Множеството места за съхранение на вещи ще ви позволят да вземете със себе си цялото оборудване, от което се нуждаете за екстремни спортове и за ежедневието!

Интериорът е решен в стил енергийна капсула с успокояващи светли тонове в контраст с екстериора. Дървените елементи стоплят атмосферата, а тапицерията и облицовката са разработени специално за този концептуален автомобил. Текстилна тапицерия в спортен стил е съчетана с Alcantara® в цвят GREVAL Grey, заимствана от новата тапицерия на PEUGEOT e-208 GT, 508 HYBRID GT, 508 SW HYBRID GT и 3008 HYBRID4, включително в паната на вратите. Лога BOXER в цвят MINT са добавени чрез специална технология, използвана от големите текстилни марки, предпазните колани в цвят MINT също впечатляват. Декорът на аераторите е решен също в този цвят.
Подобно на другите модели на Марката и осигурявайки още повече комфорт, цялата подпокривна част е облицована с текстил.
В завършения до най-малкия детайл, хромът в ръкохватките на вратите и пантите ще бъде заменен с покритие от сатиниран CAST IRON.

Предизвикателство #2: да уважаваш и изследваш заобикалящата среда

Екологична ефективност и дълготрайност са в основата на PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT. Материалите са избрани специално: масата, работният плот и мивката са изработени от АРАГОНИТ, бял естествен минерал, който съчетава твърдостта на естествения камък с красотата на керамиката, а целият под е изработен от 100% рециклирани и 100% рециклируеми материали! Използваната пластмаса включва 85% материали, добити от автомобилни резервоари, 10% от бутилки от мляко и 5% от бели опаковки (например от сапун). 50-те кг рециклирана пластмаса, вложена в производството на подовите покрития PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT, спестява 75 кг CO2 в сравнение с изработените от стандартните пластмаси.

За да може да изследва природата с необходимия респект, PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT възприема най-новите стандарти за контрол на замърсяването с FAP и SCR и отговаря на най-новите приложими стандарти Euro 6.

PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT е много повече от израз на стил. Той трябва да бъде еднакво комфортен и върху различни видове терени и условия: чакъл, кал, сняг, каменисти пътища.

Трансмисията 4x4 от DANGEL е осигурена от виско съединител и предна раздатъчна кутия. Тя се активира чрез 3 ключа, разположени в обсега на водача от лявата страна на бордното табло. Налични са 3 режима на шофиране:
- режим 2WD за задвижване при нормално сцепление, за ежедневно шофиране
- режим 4WD, при който в случай на загуба на задвижването трансмисията изпраща мощност до задните колела
- режим Lock, при който се блокира задният мост; полезен при шофиране в екстремни условия и мостови прелези

4 гуми с високи експлоатационни показатели усилват ефективността на задвижването на 4-те колела. PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT е оборудван с офроуд гуми, осигурени от BF Goodrich. Те комбинират здравина, издръжливост, стил и отлично сцепление.

Пътният просвет на PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT е с 30 мм по-висок отпред и с 50 мм по-висок отзад, позволявайки му да преодолява повечето препятствия.

И най-стръмните склонове няма да ви спрат: двигателят BlueHDi 165 с 6-степенна механична скоростна кутия развива достатъчен въртящ момент от 370 Нм.

За да гарантира безкрайни приключения, PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT е оборудван с канадско кану, изработено от орехово дърво в същия стил, което може да се съхранява на покривните рейки така, че да позволява отварянето на люковете. Изработената по поръчка странична стълба следва арката на колелата и осигурява лесен достъп до покривните рейки, като запазва достъпа и до странично разположеното оборудване.

И накрая, PEUGEOT eM02 FS Powertube ATV ще поеме щафетата. Електрически планински велосипед от най-новото поколение електрически велосипеди на PEUGEOT. Компактната батерия е вградена директно в рамката, така че стилът му е обтекаем и елегантен. Многофункционален, с двойно окачване, той е идеалният партньор за предизвикателни терени. Съхранява се отзад на PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT, на специално предназначена за целта опора върху теглича. Неговият цвят MINT е идентичен с цветните елементи на автомобила и контрастира елегантно с матово черните врати.
Никога повече няма да се загубите с новата навигация с 9-инчов сензорен екран, която ви позволява да въведете данните за размерите на автомобила и така да избегнете пътищата с възможни ограничения на размерите. Тази навигационна система е съвместима с приложението за трафик в реално време WAZE, позволява два телефона да бъдат свързани едновременно и показва множеството изображения от HD камерите отпред и отзад за перфектен контрол на средата.

Предизвикателство #3: Използване на най-добрия експертен опит

Последното предизвикателство е обграждането с водещи партньори в съответните им сфери и насърчаването им да мислят нестандартно.
Задвижването на всички колела е разработено в сътрудничество с DANGEL, дългогодишния партньор на Марката и известен специалист в конвертирането в 4WD. Тяхното лого възприе цвета MINT за случая.

BRAVIA MOBIL проектира интериорното оборудване на PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT. Съвместно с екипите на PEUGEOT, отговарящи за цветовете и материалите, те извършиха всички интериорни трансформации и инсталации на оборудване, необходими за ежедневието в концептуалния автомобил. Bravia е семеен бизнес, създаден през 2005 г. и специализиран в проектирането на луксозни превозни средства за отдих, които отговарят на нуждите и на най-взискателните клиенти.
Мивката, работният плот и масата са предоставени от KERROCK, а ALPINE, специалисти в автомобилното мултимедийно оборудване, са се погрижили за навигацията и развлекателната система.

И накрая, стартъпът SASMINIMUM проектира покритието на пода, като разработката му идва от проекта им „Le Pavé“. Създаден от 4-ма млади архитекти през 2017 г., стартъпът използва уникална технология без добавка на химикали и гума за преработка на събраните директно от природата и в близост до океаните отпадъци, които обикновено не се включват в никакви процеси на рециклиране. Продуктът е 100% рециклиран и 100% рециклируем. Подобно на търсачите на злато, те непрекъснато търсят нови находища на нерециклируеми пластмасови отпадъци при производителите на рециклирани материали, които са се включили в проекта. Така добиваният от тях материал е сортиран по цвят и сертифициран като нетоксичен.

PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT ще бъде представен на Салона за автомобили за свободното време, който ще се състои в Льо Бурже от 28 септември до 06 октомври 2019 г.

Източник: www.peugeot.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама