Новини » Любопитно

Ученици с открит урок по пътна безопасност и първа помощ в Европейския ден без загинали на пътяAdmin26.09.2019г 

Ученици с открит урок по пътна безопасност и първа помощ в Европейския ден без загинали на пътя

Възпитаниците от малките класове на столичното 199 ОУ „Св. Апостол Йоан Богослов“ участваха в открит урок по безопасност на пътя и първа помощ. Той бе организиран от Българския червен кръст. В инициативата, освен доброволци на организацията, се включиха инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“, зам.-председателят на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева и представители на застрахователния бизнес.

Инспектор Ботева проведе викторина с децата, чиято цел бе да опресни техните знания за безопасно поведение на пътя. Под напътствията на инспектор Атанас Терзиев и патрул на СДВР учениците участваха и в урок в реална среда, упражнявайки правилата за поведение при пресичане на пешеходна пътека. Всяко дете научи, че преди да пресече първо трябва да се огледа наляво и да се увери, че не се задава превозно средство. При достигане на средата на пешеходната пътека отново трябва да се огледа, но този път вниманието му трябва да е насочено надясно.

Учениците, техните лектори и гости почетоха паметта на загиналите при пътнотранспортни произшествия деца, като с помощта на патрула от СДВР спряха движението за минута, а на пешеходната пътека поставиха детски обувки и сведоха глави. С ръце, те изобразиха числото „нула“ и така изразиха съпричастност към мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“, под което тази година се провежда инициативата Европейски ден без загинали на пътя.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Литол-24
Литол-24
Разфасовка: 4 килограма
Цена: 28.13лв.
Купи