Затвори
G-Energy Expert DOT-4G-Energy Expert DOT-4
Разфасовка: 910 милилитра
Цена: 6.12лв.

www.maslagaz.com

Новини » Любопитно

Ученици с открит урок по пътна безопасност и първа помощ в Европейския ден без загинали на пътяAdmin26.09.2019г 

Ученици с открит урок по пътна безопасност и първа помощ в Европейския ден без загинали на пътя

Възпитаниците от малките класове на столичното 199 ОУ „Св. Апостол Йоан Богослов“ участваха в открит урок по безопасност на пътя и първа помощ. Той бе организиран от Българския червен кръст. В инициативата, освен доброволци на организацията, се включиха инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“, зам.-председателят на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева и представители на застрахователния бизнес.

Инспектор Ботева проведе викторина с децата, чиято цел бе да опресни техните знания за безопасно поведение на пътя. Под напътствията на инспектор Атанас Терзиев и патрул на СДВР учениците участваха и в урок в реална среда, упражнявайки правилата за поведение при пресичане на пешеходна пътека. Всяко дете научи, че преди да пресече първо трябва да се огледа наляво и да се увери, че не се задава превозно средство. При достигане на средата на пешеходната пътека отново трябва да се огледа, но този път вниманието му трябва да е насочено надясно.

Учениците, техните лектори и гости почетоха паметта на загиналите при пътнотранспортни произшествия деца, като с помощта на патрула от СДВР спряха движението за минута, а на пешеходната пътека поставиха детски обувки и сведоха глави. С ръце, те изобразиха числото „нула“ и така изразиха съпричастност към мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“, под което тази година се провежда инициативата Европейски ден без загинали на пътя.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Profi MSJ 15W-40
G-Profi MSJ 15W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1761.36лв.
Купи