Новини » Спорт

Нова шампионска титла за Мирослав АнгеловAdmin01.10.2019г 

Нова шампионска титла за Мирослав Ангелов

Шампионът на България на рали Мирослав Ангелов дублира титлата си като бе най-бърз от родните екипажи на рали „Сърбия“. Заедно с навигатора си Георги Гаджев тандемът на „Мегапорт Рейсинг“ (Skoda Fabia R5) успяха да наваксат изоставането си от първия ден от спукана гума и наказание от 1,30 мин заради забавяне във времето и завършиха трети – зад Душан Боркович и Янош Пушкади, и двамата с Skoda Fabia R5.

Рали „Сърбия“ се очертава като последното рали в родния шампионат, а дори да бъде проведено новото състезание в Бургас, Ангелов и Гаджев не могат да бъдат изместени в класирането за шампионата. Също така двамата водят и в Европейския трофей в зона Балкани, след като основния му конкурент Дан Гъртофан пропусна рали „Сърбия“. Екипът „Мегапорт Рейсинг“ пък взе отборната купа в сръбското състезание.

„Отново имахме спукана гума в Сърбия. Все пак успяхме да стигнем до третото място след голямото изоставане. Разбрах, че и Боркович е преминал по същия начин на мястото, където спукахме гумата. Не сме правили грешка. Всичко бе въпрос на късмет. След това получихме наказание заради изоставане на контролата. В днешния ден на втория етап имаше много фракция и там внимавахме, после разбрахме, че са искали да отменят етапа, но това не се случи“, коментира Мирослав Ангелов.

*Източник: Мегапорт Рейсинг
 
Коментари

Добави коментар

Реклама