Новини » Автоновини

Renault електрифицира Clio и CapturAdmin09.10.2019г 

Renault електрифицира Clio и Captur

С бестселъра Zoe, който идва след няколко седмици в новата си версия на пазара, с моделите Kangoo Z.E., пъргавото Twizy и Z.E Renault вече са добре позиционирани в областта на електрическата мобилност. В допълнение към чисто електрическите модели, в бъдеще марката ще се фокусира и върху хибридни продукти.

През 2020 г. новото хибридно задвижвано Clio ще излезе на пазара, последван от новия plug-in хибрид Captur през същата година. Като цяло, Renault ще разшири гамата си до края на 2022 г. до осем чисто електрически и дванадесет електрифицирани модела.

Първите технически подробности за новата хибридна версия на Clio са обещаващи. Задвижващата система, наречена от Renault като E-TECH, ще се състои от 1,6-литров бензинов двигател, два електродвигателя и батерия с капацитет 1,2 кВтч. Колата е с иновативна мултирежимна трансмисия, задвижването си остава на предните колела.

Френският производител на автомобили обещава за тази комбинация "висока ефективност, отлична реакция и бързо възстановяване на енергията при забавяне на скоростта".

Според прогнозата на марката до 80 процента от всички градски пътувания ще могат да бъдат извършвани само на чисто електрическо задвижване. Което от своя страна означава, че в сравнение с класически бензинов модел потреблението на гориво ще спада с до 40 процента.

Също през следващата година новият Captur, европейският лидер на пазара сред компактните кросоувър модели, ще стартира за първи път със силата на две “сърца”. E-TECH приставката за хибридно задвижване комбинира електрически двигател и ДВГо. Основната структура е сравнима с хибридния Clio - 1.6-литров бензинов двигател, два електродвигателя, мултирежимна трансмисия и възможност за зареждане от елмрежата.

Най-съществената разлика е батерията, която ще има капацитет от 9,8 кВтч. Това, в комбинация с много ефективната рекуперация при забавяне на скоростта до 45 километра, позволява чисто електрическо шофиране със скорост до 135 км/ч.

„Плъгинът Captur E-TECH винаги стартира в електрически режим“, казват от Renault. Батерията с Mode 2 кабел се зарежда лесно и просто от контакта. Или бързо с кабел Mode 3 към кутия за стена или обществена станция за зареждане.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Premium L 5W-30
Gazpromneft Premium L 5W-30
Разфасовка: 1 литър
Цена: 7.8лв.
Купи