Новини » Автоновини

Hyundai с нови подробности за камиона си на водородAdmin07.10.2019г 

Hyundai с нови подробности за камиона си на водород

Hyundai залага вече и на камион с водородно задвижване. Наскоро корейският производител представи текущото състояние на нещата по темата. През 2020 г. Hyundai възнамерява да достави първите камиони с горивни клетки в Швейцария. Заедно със стратегическите партньори, Hyundai разработи и бизнес модел, който би могъл да произвежда "зелен" водород и да позволи използването на водорода като гориво в цяла Европа.

Hyundai разкри допълнителни подробности за камиона с горивни клетки H2 Xcient. Той е разработен в съответствие с наредбите и има система от водородни горивни клетки с мощност 190 кВт от два ккомплекта с по 95 кВт, свързани паралелно. Неговите седем водородни резервоара трябва да осигурят пробег от над 400 километра при капацитет за съхранение на 35 килограма водород.

Първите 50 камиона на водород ще бъдат доставени от Hyundai през 2020-а година в Швейцария, като до 2025 г. общият им брой ще достигне 1600 камиона. Компанията иска да предложи своя H2 Xcient в специално разработена водородна екосистема с необходимата инфраструктура на членовете на Förderverein H2 Mobility Schweiz и други транспортни и логистични компании, които насърчават мобилността на водородна основа.

Голямото търсене на водородни камиони с водородни горивни клетки дава възможност на Hyundai стратегически да застане в Швейцария. В допълнение, производителят на автомобили очаква глобалното търсене на зелени търговски превозни средства да се увеличи, за да отговаря този вид наземен транспорт на все по-строги норми и норми за емисии.

За да осигурят производството на водород и доставката на гориво без CO2, Hyundai Hydrogen Mobility (HHM) и Hydrospider са сключили стратегическо партньорство. HHM е съвместно предприятие между Hyundai Motor Company и швейцарския специалист по водород H2 Energy. Hydrospider от своя страна е съвместно предприятие на H2 Energy, швейцарския енергиен доставчик Alpiq и Linde Group, лидерът на световния пазар на промишлени, технологични и специализирани газове.

От края на 2019 г. Hydrospider ще произвежда водорода, необходим за работата на горивните клетки, в нова инсталация за електролиза с мощност 20 мегаВата, която ще си доставя необходимата й електроенергия от водноелектрическата централа в Гьосген на Алпите. Самата електроцентрала произвежда електроенергия без CO2 повече от 100 години.Hyundai-с-нови-подробности-за-камиона-си-на-водород" rel="nofollow" target="_blank">/Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Ecogas 10W-40
Gazpromneft Ecogas 10W-40
Разфасовка: 1 литър
Цена: 7.02лв.
Купи