Новини » Изложения

BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2019Admin08.10.2019г 

BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2019

Силата на възможността за избор – това е концепцията залегнала в основата на представянето на BMW Group България по време на автомобилен салон София 2019. Три национални премиери, палитра от задвижващи концепции и предложения във всеки мощностен клас, технологии за автономно задвижване и свързаност, атрактивни оферти и гъвкави възможности за финансиране, а също и възможности за пробно шофиране на автомобили от всички моделни серии и задвижващи трактове очакват посетителите на Автомобилен салон София 2019 и демонстрират възможностите на германския премиум концерн.

Национална премиера новото BMW Серия 8 Гран Купе.

Най-голямата моделна офанзива на марката BMW продължава с нов спортен автомобил с четири врати в луксозния клас. Новото BMW Серия 8 Гран Купе с индивидуалната си концепция на каросерията, заимствана директно от BMW Серия 8 Купе и последователно насочените към максимална динамика на управлението задвижване и окачване е уникално олицетворение на спортната динамика в луксозния сегмент. Типичната за новия дизайнерски език на марката комбинация между разточително оформени повърхности и прецизни линии осигурява на екстериора на новото BMW Серия 8 Гран Купе уникална хармония между динамика и елегантност. При това концепцията на купе с четири врати е реализирана по особено екстравагантен и прогресивен начин. В сравнение с BMW Серия 8 Купе моделът с 4 врати е с удължено с 201 до 3 023 мм междуосие, което благоприятства свободата на краката и пространствения комфорт на задните места на 4+1-местния автомобил.

BMW Серия 8 Гран Купе притежава особено луксозно излъчване благодарение на всеобхватното серийно оборудване и специфичните за модела опции. Предлага се с три двигателя с мощност от 320 до 530 к.с. , със задно задвижване и задвижване на четирите колела.

Национална премиера новото BMW М8 Кабриолет.

Само няколко седмици след първото представяне на новото BMW М8 Кабриолет моделът пристига в София специално за автомобилен салон София 2019. Новото BMW M8 Кабриолет черпи силата за своите изключителни динамични характеристики от най-мощния двигател, разработван някога за автомобилите на BMW M GmbH. V8 двигателят с технология M TwinPower Turbo развива до 460 кВт/625 к.с. при новото BMW M8 Кабриолет Competition. Мощният агрегат е комбиниран с осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic. Мощността достига до пътя със системата за задвижване на четирите колела M xDrive. Прецизното взаимодействие между задвижването, окачването и аеродинамиката е подобрено в рамките на интензивни тестове на изпитателните полигони на BMW Group в Мирамас, Южна Франция, на зимния тестов център в Арьеплог, Швеция, както и на Северната отсечка на Нюрбургринг и други състезателни писти. В процеса на настройки е ползван опитът, натрупан при разработката на състезателния автомобил BMW M8 GTE. Ориентирания към максимална динамика характер на двигателя, задвижването и окачването осигурява на новото BMW M8 Кабриолет ускорение от 0 до 100 км - 3,4 сек., а новото BMW M8 Competition Кабриолет за 3,3 сек. Сред особеностите на модела е новоразработената интегрирана спирачна система, която в специфичния си за М вариант позволява реализирането на две различни характеристики на спирачния педал. За ексклузивното излъчване на модела допринасят специфичните за М дизайнерски елементи, които са ориентирани към функционалните изисквания при мощните спортни автомобили. Въведена е и нова концепция за управление. С новия бутон Setup на средната конзола се позволява директен достъп до настройките на двигателя, амортисьорите, кормилното управление, M xDrive и спирачната система, за да могат те да бъдат адаптирани индивидуално към личните предпочитания и ситуацията на пътя.

Национална премиера новото BMW Серия 1.

Новост за посетителите ще бъде и новото BMW Серия 1. Успешният премиум компактен модел за пръв път ползва модерната архитектура на BMW с предно задвижване, която съчетава типичната за BMW радост от шофирането и динамиката със значително подобрено предлагане на място. Спортно, красиво, сигурно и висококачествено, със свеж дизайн и най-модерна свързаност, новото BMW Серия 1 е истинско BMW със силен собствен характер.

При въвеждането си на пазара модела се предлага с три дизелови и два бензинови двигателя с мощност от 85 кВт (116 к.с.) при BMW 116d (среден разход на гориво: 4,2 – 3,8 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 110 – 100 г/км) до 225 кВт (306 к.с.) при BMW M135i xDrive. Изцяло нова е концепцията на индикаторите и управлението, като множество асистиращи системи на BMW Серия 1 са заимствани от по-високите класове модели на BMW и за пръв път навлизат в премиум компактния клас.

Експозицията на марката BMW включва още BMW Серия 3 с шестцилиндров дизелов двигател (330d xDrive) и оборудвана с М Performance части, които акцентират върху динамичния характер на седана от среден премиум клас. С компонентите за интериора и екстериора, както и технологиите на задвижването и окачването, вдъхновени и заимствани директно от моторните спортове, клиентите могат целенасочено да подобрят спортния характер на своето BMW Серия 3. Всички M Performance части са разработени с помощта на дългогодишния опит и всеобхватното ноу-хау на BMW M GmbH в моторните спортове и са съгласувани перфектно една с друга и със специфичните характеристики на моделите. Така те от една страна придават на автомобила динамична и впечатляваща визия и в същото време отговарят и на функционални аспекти, като например подобряват аеродинамичните качества или допринасят допълнително за олекотяване на конструкцията.

Семейството BMW X: BMW X5 xDrive M50d и BMW X7 xDrive M50i

Семейството на BMW X моделите се радва на огромна популярност сред клиентите и любителите на марката с България и допринася за над половината от продажбите на нови автомобили в страната. На щанда на BMW Group България могат да се видят BMW X5 във версия xDrive M50d и първото BMW Х7, което вече се предлага и във версията xDrive M50i. Концентрираната мощ в този нов върхов модел се осигурява от нов осемцилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и максимална мощност 390 кВт/ 530 к.с. Новото върхово задвижване подчертава още повече спортния характер на първия BMW X модел в луксозния сегмент. V8 двигателят е комбиниран не само с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive, но и със специфичното, разработено въз основа на опита на BMW M GmbH окачване. Също както задвижването и окачването, така и специфичните за модела дизайнерски елементи са последователно насочени към особено въодушевяващо изживяване при шофиране. Ексклузивният статус на новия осемцилиндров модели се подчертава и от особено висококачественото серийно оборудване.

Във върховата си версия ще присъства и още един представител на луксозния клас новото BMW Серия 7. С всеобхватно обновения дизайн, модернизираната гама от двигатели и иновативните технологии при управлението, асистиращите системи и свързаността премиум автомобилният производител BMW подчертава профила на своите върхови модели в луксозния сегмент. С новото оформление на екстериора новото BMW Серия 7 поставя ясни акценти за самоуверено присъствие и още по-фина елегантност. Новото оборудване, оптимизираният акустичен комфорт и най-новото поколение система за индикации и управление допринасят за още по-уютна атмосфера в интериора. Представителният статус на луксозните лимузини се подчертава особено силно от предната част, която е по-висока с 50 мм и се отличава с увеличената с 40% площ на бъбрековидната радиаторна решетка и по-тесните фарове. По нов начин са оформени и предния капак и предната броня. Още по-прецизно излъчване в профил осигуряват и вече вертикално насочените Air Breather и продължаващите до задната част декоративни лайстни. По нов начин е оформена и задната броня, през цялата широчина на задната част под хромирана лайстна преминава тясна светлинна лента, която свързва по-тесните задни светлини. Особено ексклузивен стил в интериора осигуряват новата опционална кожена тапицерия от ексклузивна кожа Nappa с разширени шевове и новите интериорни лайстни. Новост е новата подредба на бутоните на мултифункционалния волан, позицията на поставката за безжично зареждане на смартфони и повърхността на опционалния дифузен светлинен акцент. Също като комбинацията от индикатори на арматурното табло и контролния дисплей блокът за управление BMW Touch Command на задната седалка разполага с функционалността на BMW Operating System 7.0. Функционалността на новото BMW Серия 7 по отношение на серийните и опционални асистиращи системи е допълнена с Асистента за движение на заден ход. BMW Серия 7, 760 Li xDrive, какъвто е моделът, включен в експозицията, е вече е оборудвано с V12 двигател, с бензинов филтър за твърди частици.

Електрическата мобилност с нулеви вредни емисии присъства на щанда с особено атрактивен и въодушевяваш модел - BMW i3s. Новото BMWi3s е с увеличен пробег и може да измине до 280 км във всекидневието, благодарение на новата по-мощна батерия (120 Aч). С напълно електрическо задвижване, както и относително ниското тегло, моделът ускорява до 100 км/ч за 7 секунди. Автомобилът не отделя вредни емисии, а интериорът е направен от естествени или рециклирани материали като чиста вълна, евкалиптово дърво, добито по сертифициран начин и др.

Марката MINI, която тази година празнува своята 60-та годишнина също демонстрира възможностите на електрификацията. Тук съчетана с неограничената автономност във вариант plug-in hybrid. Най-актуалната технология на акумулаторните клетки на BMW Group осигурява на MINI Cooper S E Countryman ALL4 значително повишение на ефективността и електрическия пробег. При непроменени външни размери монтираната нова високоволтова батерия от най-ново поколение е с увеличен от 7,7 до 10,0 кВтч бруто енергиен капацитет. По този начин електрическият пробег на всестранния талант се увеличава с около 30 % до стойности между 55 и 57 км. Разположената компактно под задната седалка литиево-йонна батерия може да бъде заредена напълно за около пет часа от конвенционален домакински контакт респективно за около 3:15 часа от Wallbox. Хибридната система на MINI Cooper S E Countryman ALL4 се състои от трицилиндров бензинов двигател и електромотор с обща системна мощност от 165 кВт/ 224 к.с. Тяхната мощност се подава ситуативно към предните и задните колела от специфично за хибрида задвижване на четирите колела. Модернизираното MINI Cooper S E Countryman ALL4 ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,8 сек. Благодарение на напредъка в областта на технологията на акумулаторните клетки е повишена и ефективността на Plug-in хибридния модел. Средният разход на гориво и СО2 емисиите на MINI Cooper S E Countryman ALL4 са понижени с по 20 % до 2,1 до 1,9 л/ 100 км и 47 до 43 г/ км.

На щанда на MINI, за първи път пред българска публика, застава и най-мощното, разрешено за ползване по обществените пътища MINI John Cooper Works Clubman. При модела, въведен в производство от месец август, четирицилиндров турбодвигател с мощност 225 кВт/ 306 к.с. осигурява ненадмината динамика в премиум компактния сегмент. При новото MINI John Cooper Works Clubman изключително мощният двигател серийно се комбинира с нова осемстепенна трансмисия Steptronic Sport включително механичен блокаж на диференциала на предния мост, системата за задвижване на четирите колела ALL4, специфично окачване, както и допълнителни модификации за подсилване на структурата на каросерията и свързването на двигателя и компонентите на окачването. Така състезателното усещате в стил John Cooper Works достига до напълно ново измерение, а екстремната радост от шофирането при индивидуалния модел с шест врати се издига до предизвикателно динамично изживяване.

По време на Автомобилен Салон София 2019 марките BMW и MINI предлагат и най-добрите условия за покупка през 2019 г. Сред тях са подкрепа за обратно изкупуване на настоящ автомобил, BMW и MINI Mobile care, удължена гаранция до 4 г. или 200 000 км, BMW Service Inclusive за 5 г. и 100 000 км за BMW и 5 г. или 60 000 км за MINI. Гъвкави финансови условия и лихви започващи от 0,99%.

Източник: www.bmw.bg
 
Коментари

Добави коментар

Реклама