Новини » Автоновини

Opel стартира производството на новата Corsa



Admin11.10.2019г 

Opel стартира производството на новата Corsa

Изпълнителният директор на Opel- Михаел Лохшелер, и председателят на управителния борд на компанията-майка Groupe PSA- Карлос Таварес, са поставили началото на производството на новото поколение на хитовия за марката модел Corsa във фирмения комплекс в Сарагоса, Испания.

"Corsa е не само един от успешните модели в най-новата история, с продажби от около 14 милиона единици през последните 37 години, но и основа за нашата офанзива за електрификация", коментира Михаел Лохшелер. "От началото на 2020 година в Сарагоса ще произвеждаме и Corsa-e. Corsa-e ще бъде първата електрическа кола на Opel направена в Европа".

Opel Corsa-e, която обещава автономност от до 330 километра (WLTP цикъл на замерване), може да бъде поръчана на базова цена от 29 900 евро на територията на Германия, като клиентите ще могат да се възползват и от различни честни преференции и облекчения. В стандартното оборудване на нивото на изпълнение Selection на електромобила са включени автоматична климатична инсталация, електронна паркинг спирачка, безключов достъп до интериора и стартиране на задвижването с бутон, мултимедийна система със 7-инчов екран, както и множество системи за повишаване на активната безопасност. Следващото ниво на оборудване на Corsa-e- Edition, е оценено на 30 650, а над него е пилотното First Edition.

Батерията на Opel-Corsa-с-електрическа-версия" target="_blank">Corsa-e е с капацитет от 50 kWh, идва с 8-годишна заводска гаранция и може да бъде презаредена до 80% за около 30 минути. Електромоторът на автомобила е с мощност от 136 конски сили и въртящ момент от 260 Нм. Колата може да се ускори от 0 до 50 км/ч за 2.8 секунд и от 0 до 100 км/ч за 8.1 секунди.
Източник:Opel-стартира-производството-на-новата-Corsa" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама