Новини » Любопитно

Българин ще защитава титлата си на глобалния финал на Optifuel Challenge 2019Admin10.10.2019г 

Българин ще защитава титлата си на глобалния финал на Optifuel Challenge 2019

Световният шампион по ефективно шофиране на камиони от 2017 година – Пламен Иванов заминава за Лион, където ще защитава титлата си на глобалния финал на Optifuel Challenge 2019 на 16 октомври. В решаващата надпревара той ще се изправи срещу още 24 състезатели – победители в националните издания на състезанието в други държави. Голямата награда за новия шампион е камион Renault Trucks T High 480 модел 2019 година.

Това е петото издание на едно от най-големите състезания за шофьори на камиони в света, като тази година в него се включиха общо над 3000 участници от различни държави. Optifuel Challenge се организира от Renault Trucks и е изцяло насочено към ефективното шофиране – намаляване на разхода на гориво без компромис с качественото изпълнение на реалните транспортни задачи.

Българинът Пламен Иванов си спечели правото да представи отново България на глобалния финал след безапелационната си победа в националния шампионат през пролетта. Той постигна най-добри резултати в решаващата надпревара с финалистите от квалификационните кръгове на състезанието, в което се включиха 216 български професионалисти.

“Винаги казвам, че да спечелиш титлата е трудно, но още по-трудно е да я защитиш. Тоновете товар в ремаркето на състезателния камион са нищо в сравнение с отговорността, която нося пред гилдията на българските шофьори. Те са изключителни професионалисти и искам да представя тях и страната ни наистина достойно и тази година”, сподели Пламен Иванов преди заминаването за Лион. “Останалите финалисти обикновено са много абмицирани, добре подготвени и тренират предварително. Аз ще разчитам на придобитите през годините умения и рационалния подход, но ще вложа и сърцето си, за да остане купата българска.”, обеща той.

Международният финал в Лион ще се проведе в две части. В първия кръг финалистите ще попълват въпросник, който проверява знанията им за принципите на екологично шофиране и как може да се намали разходът на гориво. Във втората фаза всеки един ще направи 40-минутно състезателно шофиране в реални пътни условия с Renault Trucks T Optifuel с 13-литров двигател Euro 6, версия C. Целта е да се постигне най-висока ефективност – най-нисък разход на гориво при оптимална средна скорост. Комбинираната оценка от двете фази ще определи и новия шампион в Optifuel Challenge 2019, който ще си тръгне от финала с чисто нов Renault Trucks T High 480 модел 2019 година.

Списък на държавите-участнички на Optifuel Challenge 2019:

Алжир, Белгия, България, Чили, Чехия, Естония, Франция, Унгария, Израел, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Мароко, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия и Черна гора, Словакия, Испания, Швейцария, Тунис, Турция, Украйна, Великобритания.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Литол-24
Литол-24
Разфасовка: 8 килограма
Цена: 55.8лв.
Купи