Новини » Автоновини

Consumer Reports: Потребителите на Tesla Smart Summon участват в научен експериментAdmin11.10.2019г 

Consumer Reports: Потребителите на Tesla Smart Summon участват в научен експеримент

Престижната американска потребителска агенция Consumer Reports сподели наблюденията си върху лансираната наскоро от Tesla обновена система за автоматизирано движение на паркинг Tesla Smart Summon.

По подразбиране Tesla Smart Summon трябва да дава възможност на собственика на автомобила или този, който има права, да паркира и привиква на отдалечена от превозното средство позиция своята кола, като за целта от Tesla разчитат на системата си камери и сензори.

Според Consumer Reports обаче, автоматизираната Tesla Smart Summon работи проблематично и с прекъсвания, без много предимства за потребителите. От агенцията коментират, че макар в наръчника на Model 3 да се споменава, че функционалността не може да бъде използвана на публични пътища и не може да регистрира пълния трафик или бордюри в околност, много потребители правят именно това. В резултат, в интернет се появиха множество видео материали с пътни инциденти, свързани с употребата на Tesla Smart Summon.

"Това, което наистина получават потребителите е възможност да участват в един вид научен експеримент", коментира Джейк Фишър, старши директор Автомобилни тестове на Consumer Reports. "Тове е незавършена работа".

От Consumer Reports споделят, че по време на изпитанията, в това число и на територията на тестовата си база, при активирана система Smart Summon, автомобилът се е държал като такъв управляван от пиян или силно разсеян водач, и е навлезъл е неправилно в еднопосочна улица.Smart-Summon-участват-в-научен-експеримент" rel="nofollow" target="_blank">/Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Ecogas 15W-40
Gazpromneft Ecogas 15W-40
Разфасовка: 4 литра
Цена: 21.58лв.
Купи