Новини » Автоновини

DR3 EV, началото на една „Електрическа ера“ за DR



Admin14.10.2019г 

DR3 EV, началото на една „Електрическа ера“ за DR

DR3 EV е предшественик на цялостна електрическа гама, която ще бъде пусната в продажба от 2020 г. С 54,3 кВтч капацитет на батерията, съставена от 24 литиево-йонни клетки, и приблизително 400 км пробег с едно зареждане (до 500 км – при постоянно движение с 60 км/ч) и максимална мощност от 90 кВт, постигната от синхронен двигател с постоянни магнити, DR3 EV използва една от най-добрите технологии за електрическа мобилност в момента.

Революционната „тройна“ технология с литиеви йони (никел-кобалт-алуминий), използвана при DR, гарантира ниски температури, висока енергийна плътност, висока ефективност при зареждане, добра продължителност на циклите – и всичко това при тегло на батерията само 385 кг. Подобни характеристики са немислими при литиево-железните фосфатни батерии от първо поколение.
Времето за бавно зареждане варира от 6 до 8 часа. Бързото зареждане за половин час гарантира зареждане на 80% от капацитета на батерията.

Бъдещата електрическа гама също ще се предлага с всички опции, включени в цената (Full optional). DR3 EV, в допълнение към богатото оборудване на бивалентната версия, предлага възможност за избор между режимите на шофиране Eco и Sport; регенеративна спирачна система, която при намаляване на скоростта и спиране позволява 24-те клетки на литиево-йонната батерия частично да бъдат зареждани; както и звуков сигнал за пешеходци, когато автомобилът се движи.

Основни технически характеристики на DR3 EV:
синхронен електромотор с постоянни магнити
капацитет на батерията: 54,3 кВтч
максимална мощност: 90 кВт
максимална скорост: 151 км/ч
автономен пробег по NEDC: 401 км
автономен пробег при 60 км/ч: 500 км
low charge: 6-8 часа
fast charge: ½ час (80%)
 




Коментари

Добави коментар

Реклама