Новини » Автоновини

Първи поглед към свръхзвуковата кола Bloodhound LSR



Admin23.10.2019г 

Първи поглед към свръхзвуковата кола Bloodhound LSR

Спасената от фалит инициатива Bloodhound, която има за цел постигането на нов световен рекорд за максимална наземна скорост през следващата година, разпространи първите официални изображения на завършената визия на колата Bloodhound LSR, кото започва първите си реални изпитания на езеро Hakskeenpan, Южна Африка.

За първи път в напълно завършен вид, в това число двигател EJ200 Eurofighter Typhoon и изцяло нови масивни алуминиеви "гуми", Bloodhound LSR е готов да премине първите си изпитания в реални условия.

От новата компания собственик обявят, че тестовете ще включват ускорения с максимална скорост от до само 800 км/ч, но основният акцент в тази първа инициатива ще бъдат спирачните параметри. Те ще бъдат проверявани на степени, увеличаващи се през 80 км/ч до достигането на пределните за момента 800 км/ч.

От Bloodhound споделят и друг интересен аспект от организацията на предстоящото през 2020 година голямо събитие. На всеки километър по протежение на специално почистената 16-километрова писта ще бъдат разположение дистанционни микро-климатични метеорологични станции, които в реално време ще изпращат данни- скорост и посока на вятъра, внезапни негови повеи, температура, влажност и налягане, към ръководителите на проекта.

Основната цел на екипа на Bloodhound продължава да бъде само една- регистриране на нов световен рекорд за максимална скорост от 1600 км/ч. Най-доброто постижение към момента е 1277.985 км/ч и беше регистрирано на 15 октомври 1997 година от Анди Грийн и Thrust SSC.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама