Новини » Любопитно

Hyundai с автономни автомобили в Калифорния



Admin30.10.2019г 

Hyundai с автономни автомобили в Калифорния

Североамериканското подразделение на Hyundai обяви, че в сътрудничество с Pony.ai и Via, стартира услугата BotRide за споделена и автономна мобилност по публични пътища. От 4 ноември, флота специално разработени представители на изцяло електрическата Hyundai-Kona-Electric" target="_blank">KONA Electric ще предлагат иновативното решение за движение в Ървайн, Калифорния.

BotRide услугата предлага ново за компанията решение за автономна споделена мобилност, при която няколко пътници могат да използват едно превозно средство чрез поръчка за взимане през приложение за мобилен телефон.

"Пилотната програма BotRide е достояние на няколкостотин жители на Ървайн, в това число и на студенти", коментира Кристофър Чанг, директор на подразделението Бизнес развитие, стратегии и технологии на Hyundai Motor Company. "Целта е да се проучат потребителските насторения за една автономна наемна среда. Ще проучим екосистемите, в които се използват автомобилите и ще оптимизираме потребителското изживяване".

Самите представители на KONA Electric са оборудвани с най-новите технологични разработки на Hyundai и Pony.ai, които обещават сигурно навигиране в сложни градски условия. За целта се разчита на радарни системи и бордови изчислителни модули, които непрекъснато регистрират и взимат под внимание случващото около превозното средство, в това число други превозни средства, пешеходци и велосипедисти, общ трафик и дори са в състояние да предвидят реакции от страна на другите участници в пътното движение.Hyundai-с-автономни-автомобили-в-Калифорния" rel="nofollow" target="_blank">/Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама